Hogyan lehet a te picid a világ legjobban alvó babája?!
2023-12-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Élete első hónapjaiban a baba nem alussza át az éjszakát, hiszen az éhség rendre felébreszti. Egyes kicsiknek már az esti elalvás sem megy. Ezért érdemes kifejezetten jó alvási rutint kialakítani úgy a lefekvés, mint az éjszakai felkelések idejét illetően.

1. Legfontosabb, hogy a babával este már ne csinálj olyan programot, ami „felébreszti”, amitől élénk lesz. Még azelőtt kezdd el fürdetni, hogy nagyon fáradt lenne.

2. A szobájában a kora esti óráktól tompa, szűrt fény legyen, éjszaka érdemes éjszakai fényt is használni, hogy ne kelljen tök sötétben aludnia, mert akkor ébredéskor akár meg is ijedhet.

3. Ha éjszaka felkelsz hozzá, hogy megetesd, mindig csak suttogj hozzá, minimális fényt gyújts, és soha ne hagyd, hogy a kicsi teljesen felébredjen. Ezzel is azt sugallod neki, hogy az éjszaka nem a játék, a hangoskodás ideje.

4. Mindig még az esti lefekvés előtt tedd tisztába a babát, hogy lehetőleg ne kelljen az éjszakai nyugalmát pelenkacserével megzavarni.

5. A babaszoba sem nagyon meleg, sem nagyon hűvös nem lehet, legjobb a 21-22 Celsius-fok. A páratartalmat is érdemes optimálizálni a kicsi nyugalma érdekében, legjobb az 50-60% közötti. Ha nagyon száraz a lakás, vegyetek párásítót, viszont figyeljetek arra, hogy a kütyü ne csináljon a lakásból esőerdőt.