Hogyan legyél Te minden beszélgetés lelke?
2021-11-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A kellő önbizalom egyik legfontosabb összetevője, hogy képesek legyünk jól kifejezni magunkat mások előtt. Mindannyian tökéletes és boldog párkapcsolatról ábrándozunk, de azt is csak jó kommunikációval alapozhatjuk meg. Hiszen senki nem szeretne egy unalmas ember mellett élni hosszú távon, miközben egy izgalmas és tartalmas párbeszéd szinte összeragaszt két embert.

De hogyan lehetsz Te is profi ebben, miként válhatsz minden beszélgetés kulcsfontosságú szereplőjévé?

Legjobb, ha követed az alábbi lépéseket, és a siker garantált!

Határozd meg a célt!

Hogyan találsz el valahová, ha nem tudod a pontos címet? Valószínűleg sehogy, vagy csak nagyon nehezen. A kommunikáció is valahogy így működik. Előre fontos meghatározni, hogy mi a párbeszéd célja, mi az alkalom és milyen stratégiát szeretnél követni.

Ez talán elsőre bonyolultan hangzik, de szerencsére nem az. Ha tudod, hogy mi az, amit a partnered szeret, és mit nem kedvel, akkor a következő randevú előtt már felkészülhetsz. Keress izgalmas témákat, amelyekben ő is otthonosan mozog, ilyen lehet például egy mozis élmény, egy koncert vagy épp a hobbija. Ha megtalálod azt a nyomógombot, ami beindítja nála is a kommunikációt, akkor unalomba már biztosan nem fog fulladni a találka.

Próbálj hosszan tartó benyomást tenni rá!

Egy beszélgetésben is meghatározó az első benyomás. Ha az nem sikerül jól, akkor vesztett ügyed van. Nem mindegy, hogy a verbális kommunikáció mellett mit árul el rólad a testbeszéded. Hogyan tartod a kezeidet, belenézel-e a szemébe, vagy karba tett kézzel elzárkózol előle. Ha bizonytalan vagy, akkor érdemes előtte otthon a tükör előtt gyakorolni.

Ne félj nyitni, és utána is maradj érdekes!

A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mivel szólítsa meg a partnerét, vagy valakit, akivel szívesen megismerkedne. Holott egy egyszerű „Szia”, vagy „Hello” is hatásos és eredményes tud lenni. Persze emellett mindig nyerő, ha egy kínálkozó helyzetben felajánlod a segítséged, vagy egy kedves, de nem tolakodó bókkal indítasz.

Ha pedig végre elindult a párbeszéd közöttetek, akkor az is fontos, hogy fenntartsd az érdeklődését, bedobj egy kreatív kérdést, vagy témát, ami meglepi vagy kedves számára. Ha mindvégig odafigyelsz, és Te irányítasz, akkor azt a bizonyos kínos csendet is elkerülheted.

Ha felhúzza a szemöldökét…

Ha a partnered a beszélgetésetek során felhúzza a szemöldökét, az egyértelmű jelzése annak, hogy számára is kellően izgalmas és érdekes témát találtál. Ez is egyfajta testbeszéd, amelyre jó, ha odafigyelsz.

Ezt is olvasd el! - 5 lépés, amellyel jó kommunikációt alakíthatsz ki a párkapcsolatodban

Ne ragadj meg a felszínes témáknál!

Minél komolyabban elmélyültök egy témában, annál erősebb kötelék alakulhat ki köztetek a kommunikáció hatására. Ezért is jó, ha nem csupán az időjárásról és más hasonló, semleges témákról beszélgetsz a partnereddel, mert az kevés lesz egy igazi izgalmas párbeszédhez.

Zárd le jól!

Egy jó befejezés ugyanolyan fontos, mint egy hatásos nyitás. Ezzel váltasz ki egy utolsó benyomást a párodból. Ha azt mondod neki, hogy „Alig várom, hogy újra találkozzunk!”, vagy „Boldog lennék, ha valamikor megismételhetnénk ezt a beszélgetést!”, azzal nem csupán a Te érzéseidet fejezed ki felé, de számára is bátorítást nyújtasz a folytatáshoz.

A kommunikáció művészet, de bárki a mestere lehet, aki egy kicsit is több energiát fordít rá. Ha követed a fenti tippeket, akkor Te is garantáltan bezsebelhetsz néhány jó pontot a leendő randipartnerednél, és ettől még az önbizalmad is növekedni fog!