Ismerd meg az idei ősz egyik legdivatosabb frizuráját!
2021-11-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A nagysága a rövidségében rejlik. Az idei ősz egyik legdivatosabb frizurája a short bob, azaz a rövid bob fazon.

Az Instagram aktuális kedvence. Nem is csoda, hogy a rövidsége ellenére a 2021-es trendfrizuráért – amit ultra short bob, mini bob vagy little bob néven is emlegetnek – rengetegen rajonganak, hiszen megannyi különböző formázási lehetőséget kínál.

A rövid bob vagy ultra short bob a frizuraklasszikus aktuális trendváltozata. Az elmúlt években a bobnak számos formáját megismerhettük. Sokan kedvelik például a vállig vagy akár kulcscsontig érő bobot (long bobot), a hosszúkás arcformával rendelkezők pedig texturált bobot vágattak maguknak előszeretettel. Ám a most divatos bob legfeljebb állig ér, sőt, akár még annál is rövidebbre vágják.

Ha emellett a fazon mellett döntesz, akkor garantáltan nem kell bosszankodnod a töredezett hajvégek vagy az egészségtelen hatású tincsek miatt. Ha már meguntad az ombré stílust, akkor egyszerűen csak vágasd le egyenesen a hajad, és máris kész a divatos frizura.

Christian Wilhelmstötter hairstylist és a dm szakértője bemutatja a vagány frizura formázási lehetőségeit, és elmondja, hogy miként állíthatod néhány mozdulattal fókuszba az ultra rövid bobot.5 tudnivaló a rövid bobról:

1. Kinek áll jól az ultra short bob?

A rövid bob hosszát, pontosabban rövidségét az egyéni arcformához kell igazítani. Christian Wilhelmstötter, a dm szakértőjének véleménye szerint: „Az állig vagy rövidebbre vágott haj optikailag szélesíti az arcot. Ezért a bob különösen jól áll a keskeny vagy hosszúkás arcformával rendelkező hölgyeknek. A kerek arcformát azonban még szélesebbnek láttatja.

2. Frufru is illik a rövid bobhoz?

„A mini bob és a frufru kombinációja a frufru hosszúságától és fazonjától függően lázadó vagy cuki hatást kelthet” – mondja Christian Wilhelmstötter. Az ultrarövid, egyenesre vágott frufru a lázadó effektre tesz rá még egy lapáttal, a „tincsesebb” stílussal pedig pimasz, cuki hatást érhetünk el.

3. Így lesz sikeres a rövid bob egyenes változata

Az egyenes bob egy extravagáns frizura. Ehhez nagy mennyiségű zselét vagy waxot kell a hajba dolgozni, majd pedig hátrafésülni. „Válaszd a zselét, ha a frizurádnak egy egész napon vagy egy partiéjszakán keresztül bombabiztosan tartania kell. A waxokkal is ugyanezt a hatást érheted el, viszont a frizurád változtatható marad” – mondja Christian Wilhelmstötter, a dm szakértője.

4. Ultra short bob: játék a választékkal

„A rövid bobhoz a legtöbben a klasszikus középválasztékot preferálják. Ezt a stílust elsősorban a rendkívül szimmetrikus arccal rendelkező hölgyeknek ajánlom” – mondja a frizuraszakértő. „Akik az aszimmetriát szeretnék ellensúlyozni, azoknak egy oldalválasztékot javaslok.” Tipp: Próbáld ki, hogy egyszer áthelyezed a választékot a megszokott oldalról a másikra. Ez a hajadnak automatikusan több tartást és volument ad. „Kiegészítőkkel, például különleges hajcsatokkal rögzítheted az átfésült részt.”

5. Nőiesség bohó hullámokkal

A rövid bob trendfrizurából néhány mozdulattal más stílusú hajkoronát kreálhatsz. Néhány kifelé csavart hullám máris nőiesebbé teszi a kemény fazont. Ehhez dolgozz a törülközőszáraz hajadba hővédő terméket, szárítsd meg, majd egy hajvasalóval csavarj kifelé néhány tincset. A csillogóbb eredményért dolgozz némi waxot a hajvégekbe, majd pedig hajspray-vel rögzítsd a frizurát.

Forrás: Activebeauty