Hogyan lassíts le egy párkapcsolatban?
2021-11-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A modern technológia vívmányok hatására felgyorsult a világ, felgyorsult az életünk, és benne a párkapcsolataink is. Ma már nem kell napokat várnod a postára, hogy vajon kapsz-e levelet a kedvesedtől, és arra sincs szükség, hogy hetekig gyűjtsd a bátorságod, hogy megszólítsd a lányt, aki tetszik, mert egy online társkeresőn minden sokkal egyszerűbb.

Ugyanakkor a mai napig is fontos lenne, hogy ne csak átrohanj az életen, inkább átéld. Ugyanígy az sem célravezető, ha csak hirtelen döntésből fejest ugrasz egy-egy új párkapcsolatba, anélkül, hogy időt szánnál a valódi ismerkedésre. Ezzel ugyanis csak a kudarc kockázatát növeled, és fokozatosan elveszíted a hitedet, hogy valaha rátalálhatsz az Igazira.

Egy valódi, komoly kapcsolat kialakításához még most is idő kell, lassan előre haladni, fokozatosan közeledni, és óvatosan egyre szorosabbra húzni a kötelékeket.

Egy kapcsolat korai szakaszában koncentrálj a megismerésre. Az első randik szóljanak a mély és tartalmas beszélgetésekről, amelyek során egyre több dolgot tudtok meg egymásról. Észre fogod venni, hogy csak úgy repülnek a percek, és az órák, aztán úgy érzed, mintha már ezer éve ismernétek egymást.

A következő találkákra már szervezhettek extra programokat is. Például próbáljatok ki közösen valami olyan elfoglaltságot, amelyet mindig is szerettetek volna, de soha nem jutottatok el odáig. Egy-egy ilyen izgalmas program során rengeteg közös élménnyel gazdagodhattok, amely még közelebb hoz Titeket egymáshoz.

Tartsátok a kapcsolatot minden lehetséges formában. Telefonon, chat-en, videón, de emellett mindig találjatok időt a személyes érintkezésre is. Hiszen igazán csak így van lehetőséged látni a másik valódi reakcióit, olvasni a testbeszédéből, és feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket írásban nem szokás.

Ezt is olvasd el! - 8 dolog, amit a férfiak tesznek, ha siettetni akarod a dolgokat

Mindig tartsd észben, amikor egy új szerelem bukkan fel az életedben, hogy nem szabad ajtóstól rontanod a házba, és nem szabad semmit sem túlságosan komolyan venned, túl hamar. Különösen akkor igaz ez, ha valódi hosszú távú kapcsolatra vágysz. Kis lépésekkel haladjatok előre, engedjétek, hogy csak úgy megtörténjenek a dolgok, a maguk természetes módján, semmit sem sürgetve. Így lesz időtök igazán közelről megismerni egymást, és összecsiszolódnotok. Egy jól megalapozott kapcsolat pedig a legnehezebb próbáknak is ellent fog majd állni.