Hogyan készíts tuti profilképet?
2022-09-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Tarolni szeretnél a társkereső oldalon, de nincs egy megfelelő profilképed hozzá? Nem kell érteni a photoshophoz ahhoz, hogy jó képet tudj készíteni magadról. A jó beállítás és megfelelő fények csodát tehetnek. Egy társkereső oldalon pedig mindenki a legelőnyösebb oldalát szeretné mutatni, és ha tetszik, ha nem, gyakran ez alapján ítélik meg az embert. Nézzük meg, mik azok a beállítások, amelyek segítenek, hogy a profilképünk megfelelő legyen, és ezáltal jó benyomást keltsünk.

1. Milyen legyen a megfelelő helyszín?


Sokan nem foglalkoznak azzal, milyen háttér van mögöttük, így többször láthatunk olyan profilképeket, amely vagy egy rendetlen szobában készült, vagy a fürdőszobai tükör előtt. De az sem jó, ha bármi van a háttérben, ami elvonja a figyelmet rólad. Ezeket, ha teheted, kerüld el.

2. Milyen legyen az öltözet és a szituáció?


Nem szabad túlzásba vinni az ékszerek használatát és a sminkelést sem. Nem szépek az olyan képek, amin épp tele van a szád, vagy cicit villantasz (ez könnyelműségre vall), vagy az olyan sportolás során készült képek, amelyeket nem mindennap végzel, hanem csak dicsekvésből szeretnéd megmutatni őket.

3. Közeli vagy távoli legyen a kép?


A túl közeli vagy túl távoli képek szintén nem nyerőek, ugyanis a távoli képen semmit sem lehet látni egy profilképre lekicsinyített képnél. Míg a túl közeli képnél, már az arc nem látható teljesen. Ha lehet, olyan képet készíts ahol jól látható az arcod, és nem takarja ki semmi.

4. Retusáljunk vagy ne?


Nem mindig a legtökéletesebb a legjobb, ezért nem érdemes retusálni, csakis abban az esetben, ha a kép minőségén szeretnénk javítani (pl. fényerő, kontraszt, stb.). Ha valami agyon van retusálva, vagy épp egy kiló smink van rajtad, az korántsem jó, sőt inkább ront az összhatáson, és természetellenessé válsz. A férfiak nem a tökéletes kinézetet keresik, hanem a természetességet.

5. Milyen legyen a beállás?


Azok a nők számíthatnak több megkeresésre, akik flörtölő tekintettel, egyenesen a kamerába néznek. A legkevésbé nyerő a kamerától elnéző, szintén flörtölő beállás. Férfiak esetében a legjobban működő képek azok, amelyeken nem néznek a kamerába és nem mosolyognak. A flörtölős beállások egyáltalán nem tarolnak, erre figyeljetek!

6. Hány kép az ideális?


A társkeresőknél a férfiakat úgy tudod a legjobban megfogni, ha van egy profilképed, és egy teljes alakos képed, és ezen kívül még egy-két kép. A férfiak nagyon szeretnek nézelődni, így ezzel egy jól irányzott csalit lehet kivetni rájuk. Fontos, hogy az a kép legyen az első, melyen jól látszódik az arcod, hiszen ezzel a normálisabb férfiakat vonzod be. Egy normális férfit a mosolyod fog bevonzani, nem az, hogy milyen az alakod.