Miért ne randizz munkatárssal?
2022-09-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Megtetszett egy helyes kolléga a szomszéd irodából? Ráadásul úgy tűnik, neki is bejössz? A közös céges csapatépítőn is nagyon jól elvoltatok, és úgy érzed akár egy komolyabb kapcsolat is kialakulhat közöttetek? Azért mielőtt komolyabbra fordulna a helyzet, néhány dolgot nem árt átgondolnod! Az alábbi cikkünkben megnézzük, melyek ezek.

Ha minden nap ugyanarra a helyre jártok dolgozni, minden nap találkoztok. Így ha komolyabbra fordul a kapcsolatotok, és sor kerülne egy első randira, az már nem lenne az igazi, nem tapasztalnátok meg az első randi izgalmait, hiszen addigra már rengetegszer találkoztatok.

Egy kapcsolatnak jót tesz az, ha vannak közös programjaitok és közös az érdeklődési körötök, viszont ha minden nap, napi nyolc órát együtt vagytok, nem biztos, hogy jót fog tenni a kapcsolatnak. Sokan úgy érezhetik, hogy túl nagy kontroll alatt vannak és nincs lehetőségük a barátokkal vagy a többi kollégával tölteni az időt. Persze van olyan, aki azt gondolja, a másik legalább így nem tud nyomtalanul felszívódni vagy kamuzni valamivel kapcsolatban, azonban a legtöbben ezt inkább nyomasztónak találják, mintsem jó dolognak egy párkapcsolatban.

Ha a kapcsolat még kialakulóban van, és még megpróbáljátok titkolni, lehetséges, hogy mégis lesznek majd olyan kollégák, akik felfigyelnek rátok és észreveszik, hogy túl sokszor mentek ki együtt a konyhába vagy túl sokszor vonultok el együtt beszélgetni, és majd azon kapjátok magatokat, hogy minden munkatárs furcsán fog rátok nézni.

Ha a kollégák elkezdik felismerni, hogy valóban mi van közöttetek, elindul majd az irodai pletyka, így ti lesztek az elsőszámú pletykacélpont a kollégák között. Ha csak 5 percig nem találnak titeket, mindenki azt fogja hinni, hogy valamelyik tárgyalóban hancúroztok.

A pletykálkodástól való félelem az, ami meggátolja nagyon sok kapcsolat létrejöttét, állítja egy friss tanulmány. Mégis nagyon sokan, ha már benne vannak a dologban, akkor nem aggódnak a titoktartás miatt.

Ha stresszes a melótok, bizony munkatársakként többször is összeveszhettek, így a közös munkahely gyakran konfliktusok kialakulásához is vezethet. És ha esetleg még egy csinos kolléganő még a pasid pártjára is áll, akkor meg főleg kitörhet közöttetek a konfliktus.

A munkatárssal kialakított párkapcsolat abból a szempontból sem túl jó, mert gyakran oda vezethet, hogy túl sok időt foglalkozol vele, túl sok lesz a szerelmes pillantás munka közben, és a nap végén csak csodálkozni fogsz, hogy nem haladtál a munkáddal és megint túlóráznod kell.

Egy kutatás szerint a legtöbb pasi azért nem mer egy munkatársával randizni, mert félnek attól, hogy mi lesz, ha gallyra megy a kapcsolat. A munkahelyi kapcsolatoknak ugyanis csupán a harmada lesz hosszú távú, szóval ne lepődj meg, hogy ha egyszer véget ér a dolog.