Hogyan kérj bocsánatot a barátnődtől? – 6 tipp nemcsak férfiaknak
2022-02-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ha felfigyeltél erre a cikkre, akkor jó eséllyel épp nehéz helyzetben vagy, valamivel megbántottad a barátnődet, és most bocsánatot kellene tőle kérned. Elsőre mindenki megretten egy ilyen szituációban, hiszen a férfiak számára a nők kiszámíthatatlanok és kiismerhetetlenek. Pedig a bocsánatkérés sokkal könnyebb, mint gondolnád. Van néhány fontos kulcstényező, amelyekre oda kell figyelned, és akkor nem lőhetsz mellé!

Olvass tovább 6 bocsánatkérő tippünkért!

1. tipp: Értsd meg, hogy miért is sértődött meg

Minden bocsánatkérés az okok megkeresésénél kezdődik. Tudnod kell, hogy mit tettél, és mi volt az a dolog, amivel megbántottad. Nem mindegy ugyanis, hogy csak kellemetlen helyzetbe hoztad egy viccnek szánt beszólással a barátnői előtt, vagy megcsaltad egy közös ismerősötökkel. A lényeg, hogy kimutasd felé, tisztában vagy az elkövetett hibáddal, és átérzed a fájdalmát, amit okoztál neki.

2. tipp: Csak is személyesen

Hacsak nem valami huszadrangú apróság miatt kérsz bocsánatot, soha ne próbálkozz cseten, vagy üzeneten keresztül, sokkal jelentőségteljesebb és tisztelettudóbb, ha személyesen teszed. Persze távkapcsolatban megengedett egy videóhívás, egyébként még a telefon sem az igazi módja egy ilyen beszélgetésnek. Szemtől szemben sokkal jobban éreztetheted vele a megbánásod, láthatod a reakcióit, és még akár vígaszajándékot is vihetsz neki, amely segíthet megtörni a jeget.

3. tipp: Kezdd rögtön a bocsánatkéréssel!

Egy ilyen beszélgetés elején a legjobb felütés a „Sajnálom”, vagy „Tudom hibáztam, nem akartalak megbántani”. Ha ezt kimondtad, akkor belebonyolódhattok a részletekbe, és kereshettek közösen megoldást, de a legfontosabb, hogy már az első pillanatban vállald fel a felelősségedet. Ezzel együttérzést keltesz benne, és azonnal meglágyíthatod a szívét irántad.

4. tipp: Fogadd el az érzéseit!

Ne vitasd, hogy a tetted megbántotta őt, és ne vond kétségbe a fájdalmát. Egy nő sem szeretné azt hallani, hogy „nincs okod emiatt neheztelni rám”. De igenis van joga hozzá, és Neked ezt meg kell értened.

Ez is érdekelhet! - Hogyan kérj bocsánatot a pasidtól?

5. tipp: Legyenek válaszaid a kérdéseire!

Nem elég kimondanod, hogy sajnálod, tettekkel is meg kell mutatnod. Készülj fel előre a válaszaiddal a várható kérdéseire. Készülj fel megoldási javaslatokkal, mire számíthat tőled a jövőben. Éreznie kell, hogy komolyan gondolod.

6. tipp: Kérd a bocsánatát!

Fejezd be azzal, hogy a bocsánatát kéred. Sajnos nem biztos, hogy pozitív választ remélhetsz, ha komolyabban megbántottad, ezért készülj fel az elutasításra is. Ha időt kér, akkor add meg neki, és várj türelemmel, ha viszont kapsz tőle még egy esélyt, azért legyél hálás.

Ne feledkezz meg az apró dolgokról sem. Amikor hozzá beszélsz, nézz a szemébe, ne morogj az orrod alatt, hanem legyél érthető és hallható. Éreztesd vele, hogy készen állsz bármit megtenni a bocsánatáért.