Hogyan ismerkedj egy idegen városban?
2021-02-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Egy új munkalehetőség vagy egy váratlan élethelyzet gyakran hozhat olyan nagy változásokat az életünkbe, amire nem számítottunk. Ilyen esemény lehet például egy költözés, akár országon belül, akár a világ egy messzebbi pontjára. Ha egyedül váltasz lakóhelyet, és ezzel eltávolodsz a családodtól, illetve a barátaidtól, az sosem könnyű. Az új helyen a föld legmagányosabb emberének is érezheted magad, hiszen nagy bátorság kell ahhoz, hogy újraépítsd az ismeretségi köröd, a szerelmi életedről már nem is beszélve.

Ahelyett, hogy az ovis „Leszel a barátom?” stílust követnéd, adunk pár használható tippet, amelyekkel megkönnyítheted az ismerkedést!

1. tipp: Ne az irodai asztalodnál ebédelj!

Inkább kérdezd meg a kollégáidat, hogy hol vannak a legjobb helyek a városban, aztán csatlakozz azokhoz, akik kijárnak ebédidőben. Így lehetőséged nyílik majd egy kis munkahelyen kívüli beszélgetésre és ismerkedésre. Ilyenkor nemcsak szakmai, sokkal inkább privát információkhoz is hozzájuthatsz, és remek lehetőség egy-egy új barátság elindítására.

2. tipp: Válassz egy-két kedvenc helyet!

Keress a lakásod közelében egy kávézót, vagy bárt, ahová rendszeresen visszatérsz. Hamarosan már sok ismerős arccal fogsz ott találkozni, és Téged is megismernek, illetve várnak majd. A kezdeti illedelmes köszönésekből baráti beszélgetések alakulnak, és könnyebben tudsz majd beilleszkedni az új közegedbe.

3. tipp: Keress egy edzőtermet!

Válts bérletet, és csatlakozz be egy Téged érdeklő csoportos órára, lehet az jóga, zumba, vagy például spinning. Járj el rendszeresen, így gyorsan megismersz majd néhány edzőtársat. De kikérheted egy kollégád véleményét is, és el is kísérheted őt egy-egy edzésre az elején.

Ezt is olvasd el! - Hogyan találj párra egy kisvárosban?

4. tipp: Önkénteskedj!

Ha nyitott vagy rá, akkor jelentkezz helyi szervezeteknél, és vegyél részt aktívan a különféle városi kezdeményezésekben. Ha követed a város Facebook csoportját, ott biztosan értesülsz az új felhívásokról, legyen az közös szemétszedés, ételosztás, vagy adománygyűjtés.

5. tipp: Járj múzeumba!

Ez talán elsőre furcsán hangzik, hiszen a kiállításokon és a múzeumokban alapvetően csendben kell szemlélődni, de a legtöbb ilyen kulturális központ rendszeresen tart érdekes programokat, előadásokat, filmvetítéseket, különleges tárlatokat, amelyeken lehetőség nyílik beszélgetésre és ismerkedésre is.

6. tipp: Próbáld ki a tömegközlekedést!

Ha több kollégád is ugyanazon a vonalon metrózik, mint Te, akkor néha becsatlakozhatsz hozzájuk. Az utazás során lehetőséged vannak Tőlük információkat szerezni nemcsak a munkahelyetekkel kapcsolatban, de a városról és az emberekről is. Minél szorosabb kapcsolati hálót alakítasz ki, annál könnyebben tudsz majd beilleszkedni, és akár meghívásokat begyűjteni egy-egy hétvégi társasági programra, ahol akár még a szerelem is Rád találhat. Ki tudja?

Ha végigolvastad a tippjeinket, akkor már biztosan látod milyen sok lehetőség nyitva áll előtted egy idegen helyen is az ismerkedésre. Csak egy picivel kell többet tenned, mint eddig, és máris új barátokra tehetsz szert. Ráadásul mindenhol találsz olyan embereket, akik imádnak felkarolni valakit, aki így kezdi: „Még új vagyok a városban…”