Hogyan hidratáljuk a bőrünket?
2016-12-17  /  Szerző:   /   Rúzs 1.A legfontosabb, ami biztos senkinek nem lesz meglepő, hogy igyunk elegendő folyadékot, ami lehetőleg víz, hiszen a víznél jobban semmi sem hidratál. Ha alkoholt vagy kávét iszunk, akkor még többet kell fogyasztanunk mint egy átlagos napon, ugyanis elvonja a szervezetből a vizet. Sajnos a víz fogyasztás még nem garancia az egészséges bőrre, de megelőzhető a kiszáradás.

2.Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag étrend segíti a bőröregedés lassítását, ellentétben a szénhidrátokban és cukorban gazdag étkezéssel, amely gyorsítja.

3.Aludjunk eleget! Alvás alatt tud a legjobban regenerálódni a bőrünk.

4.Ne dohányozzunk! A dohányzás öregíti a bőrt és rontja a regenerálódó képességét is. A lehető legrosszabb a bőrünknek a napozás mellett.

5.Tanuljunk meg relaxálni és meditálni! Érdemes megtanulnunk kezelni a stresszt, ugyanis a folytonos aggódás és a mérgelődés is meglátszik az arcunkon.

6.Soha ne feküdjünk le sminkben aludni, mindig mossuk le az arcunkat!

7.Legyünk gyengédek saját magunkkal és bőrünkkel. Csak olyan kozmetikai termékeket vásároljunk, ami mentes mindenféle irritáló összetevőktől, mint például illóktól, alkoholtól, stb.

8.Használjunk fényvédőket az év 365 napján! 80%-ban bőröregedésért felelős a napfény. Az UVA sugárzás a felhőkön az üvegen és minden egyeben áthatol, ezért fontos a mindennapos fényvédelem.

9.Használjunk kémiai hámlasztókat. Ezek gyengéden leoldják az elhalt hámsejteket, puhává varázsolják a bőrt, eltűntetik a foltokat, miteszereket, pattanásokat, és anti-aging hatásuk is van.

10.Használjunk illatmentes tusfürdőt és illatmentes hidratálókrémet testünkre, hogy ott is puha és ápolt legyen a bőr.

 

ruzs

 

Forrás: Marieclaire