Hogyan fogadd el a testképedet, ha randizásra kerül a sor?
2020-12-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Ki ne állt volna már a tükör előtt, azon aggódva, hogy vajon mennyire fog tetszeni másoknak, például az első randi előtt egy új partnernek. „Kövér vagyok? Túl nagy az orrom? Vastag a bokám?” Ugye ismerős mondatok? Szinte mindenki szenved attól, hogy nem tartja magát elég jónak. Extrém esetekben ez pedig akár olyan betegségek kialakulásához is vezethet, mint a különféle evészavarok vagy mentális problémák.

Ha Te is hasonló félelmekkel küzdesz, ami már a párkeresésedre is hatással van, akkor ideje tenned ellene. Az alábbi tanácsok segítenek felülkerekedni rajtuk.

1. Fogadd el úgy a tested, amilyen!

Nem vagy tökéletes, és az az igazság, hogy senki sem az. Vannak, akiknek szebb külső adottságokkal bírnak, és olyanok is, akik kevésbé. Az átlagember mindig valahol középen helyezkedik el, és ez teljesen jól is van így. Könnyű azt hinni, hogy egy szigorú diéta, vagy egy keményebb edzés helyreállíthatja a téves énképedet. Valójában már van egy egészséges és kiegyensúlyozott tested, ami működik. Amin változtatnod kell, az az, hogy Te milyennek látod magadat.

2. Meg kell értened, hogy egy tökéletes test nem azonos a tökéletes élettel!

Sokan abban a hibás felfogásban hisznek, hogy csak akkor lehetnek igazán boldogok, ha minden tökéletes lesz körülöttük, beleértve saját magukat is. De ezzel csak folyamatos kudarcokra ítélik magukat. A boldogság eléréséhez nincs szükség a legjobb és legnagyszerűbb énedre. Különösen igaz ez a testi adottságok esetén. A legtöbben olyan külsőre vágyunk, amelyet nem érhetünk el, és amelyet talán nem is igazán akarunk. Legalábbis mindazt, amivel egy ilyen tökéletes kinézet elérése együtt jár. Csak nagyon kevesen vannak, akik megtehetik, és meg is akarják tenni, hogy napi sok órát edzésekkel töltsenek, folyamatosan a kalóriákat számolgassák, szépségszalonból szépségszalonba járjanak, és megtagadják maguktól azokat az élvezeteket, amelyeket egyébként szeretnek, csak azért, hogy úgy nézzenek ki, mint egy túlfilterezett Insta celeb.

Ezt is olvasd el! - Hogyan hat ki az önbizalomhiány a párkapcsolataidra, és mit tehetsz ellene?

3. Tudnod kell, hogy a legvonzóbb dolog benned nem a kinézeted!

Bár természetesen a külsőnk is hozzánk tartozik, a legtöbb ember szívesebben randizik átlagos kinézetű, de kedves, jó humorú és érdekes partnerrel. Amikor rosszul érzed magad, és azt gondolod, hogy senkinek nem fogsz tetszeni, mert nem vagy elég csinos, akkor jusson eszedbe, hogy milyen sok más értékes tulajdonságod van. Ilyenkor kipróbálhatod a következő gyakorlatot is: Menj, és keress párokat a környezetedben, az utcán, a parkban, vagy a villamoson. Aztán gondolj az ismerősi körödben lévő boldog párokra. Általában átlagos emberek, átlagos kinézettel és átlagos élettel, de mégis boldogok. Nem a külsejük határozza meg, hogy jól érzik-e magukat egymás társaságában.

4. Gondold végig, hogy miként szeretnéd érezni magad!

Létezik egy olyan mondás, hogy „mindenki tetszik valakinek”, és ez pont így igaz. Vannak, akik a szőkéket szeretik, míg mások a barnákat, nincs egységes standard a szépségre. Ahogyan Te érzed magad a bőrödben, azt fogod kifelé is sugározni. Senki sem tökéletes, de ha folyamatosan csak bántod saját magad, akkor előbb-utóbb el is fogod hinni, hogy tényleg nem vagy elég jó. Ezért inkább azonnal hagyd ezt abba!

5. Élj teljes életet, figyelj oda magadra!

Próbáld kicsit félretenni a negatív gondolatokat, és vedd észre, hogy senki mástól nem várhatod, hogy boldoggá tegyen, csakis saját magadtól. Csinálj olyan dolgokat, amelyektől jól érzed magad, vedd körül magad olyan barátokkal, akik felvidítanak, járj el olyan programokra, amelyeket érdekesnek találsz, egyszóval élj teljes és aktív életet egyedül is. Közben pedig figyelj oda kicsit a testedre is. Néha öltözz fel szebben, mint egy átlagos napon szoktál, menj el fodrászhoz, fesd ki magad, vagy épp ellenkezőleg térj vissza a természetes kinézetedhez. Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor a kisugárzásod is hamar megváltozik majd.

Találj olyan dolgokat az életedben, amelyektől kívül és belül is szebbnek fogod találni az életet és azáltal önmagadat is. Nem kell ahhoz egy magazin címlapján szerepelni, hogy valakit vonzónak ítéljen meg a környezete. Éppen elég, ha elfogadod és megszereted a saját adottságaidat, így mások felé is pozitív kisugárzásod lesz majd.

Forrás: Life.hu