Hogyan felejts el valakit, aki nem elég jó számodra?
2023-04-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Úgy tartjuk, hogy az érzelmeinknek nem tudunk parancsolni. Nem rajtunk múlik, hogy kihez vonzódunk és kihez nem. De sajnos van olyan helyzet, hogy akit szeretnénk, az egyáltalán nem jó számunkra. Mit tehetsz ilyenkor, hogy ezt a vonzalmat, amiből semmi jó nem fog származni, lecsökkenthesd?

Fogalmazd meg, hogy vajon mi az, amit vonzónak találsz ebben az emberben!

Először is fel kell ismerned, hogy a vonzalom fizikai vagy érzelmi jellegű. Ha fizikai, akkor az egyértelmű, hogy miről szól. Ha érzelmi, akkor az lehet azért, mert úgy látod, hogy az a másik ember boldogabb, jobb, népszerűbb, mint Te, és ezért szeretnél a közelében lenni, hogy Te is vonzóbb és érdekesebb lehess a külvilág számára. De az is elképzelhető, hogy szomorúnak és elkeseredettnek találod, és mindenképpen szeretnéd „megmenteni” őt. A lehetséges okok listája szinte végtelen, de mindenképpen fontos beazonosítani.

Párosíts minden romantikus vagy pozitív vele kapcsolatos gondolatodhoz egy negatívat!

Számtalan dolgot tehetsz azért, hogy megváltoztasd az érzéseidet, és visszatérj a realitás talajára a fantáziavilágodból. Tudatosítsd magadban az alábbi mondatokat olyankor, amikor úgy érzed, hogy nem tudsz elszakadni ettől az embertől, habár pontosan tudod, hogy nem elég jó számodra.

„Csak azért, mert vonzónak találom, még nem jelenti azt, hogy ez jó nekem.”

„A külseje tényleg vonzó, de a személyisége sokkal kevésbé.”

„Valaki olyat kell találnom, aki mellett soha többé nem kell bizonytalanságban és félelemben élnem.”

Gondolj arra, hogy a legjobb barátaidnak melyek a legjobb tulajdonságai!

Ha a barátaidról van szó, akkor mi jut eszedbe róluk? Mit kedvelsz bennük leginkább? Hogyan bánnak Veled? Megbízhatóak és bármikor számíthatsz rájuk, vagy csak kihasználnak, és játszanak az érzéseiddel? Nyilvánvalóan azért ők a barátaid, mert tisztelnek és szeretnek, és persze biztonságban érzed magad mellettük. Azt kell inkább megfogalmaznod magadban, hogy miért tudsz megfelelő barátokat szerezni, és miért vagy képtelen helyesen választani, ha párkapcsolatról van szó. Gondold végig, hogy milyen tulajdonságok alapján fogadsz valakit barátnak, és keresd ezeket a jellemzőket ezentúl a partnerjelöltjeidben is.

Ez is érdekelhet! - 4 mérgező gondolat, ami boldogtalanná tesz


Írd ki magadból a gondolataidat.

Az írás segíthet rendet tenni a fejedben, és végiggondolni a viselkedésedet. Először írj arról, hogy szerinted miért vonzódsz olyanokhoz, akik nem elég jók számodra. Ez talán egy gyerekkorból hozott rossz szülői modell? Vagy nincs rendben az önbizalmad, alulértékeled magad? Hiszel egyáltalán a szerelemben, vagy az az igazság, hogy szerinted nincs jól működő kapcsolat? Írj le minden gondolatot, érzést, félelmet, és máris jobban fogod érezni magad.

Végül tedd fel a kérdést:

Tényleg ilyen egy párkapcsolat, amely boldogtalanságot okoz Neked, vagy esetleg rossz helyen keresed a szerelmet?

Mi a Te válaszod?