Hofi Géza felesége párkapcsolatukról vallott
2019-12-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Hoffmanné Kövér Ildikó, az ország egykori legnépszerűbb humoristájának, Hofi Gézának a felesége mesélt a Hot! magazinnak a Hofi előtti és utáni életéről.

Ildikó egyke gyerekként nőtt fel, a szülők pedig emiatt érthetően elkényeztették. Édesapja jogászként, édesanyja kórházi főkönyvelőként dolgozott. Gyerekkorára csak jó érzéssel tud visszagondolni, annak ellenére is, hogy sosem tartotta magát a legjobb tanulónak. A nem kiemelkedő tanulmányai ellenére nagyon szerette az általános iskolát és a gimnáziumot is, de főként a színjátszókör miatt.

A gimnázium után ugyan jelentkezett az ELTE jogi karára, de végül az Államigazgatási Főiskolára jutott be. Itt még főiskolás korában ment férjhez először, az Állami Biztosító igazgatóhelyetteséhez, akivel közös esküvőjüket szülei szerinte egy elegáns temetésként élték meg, mivel egyetlen lányukat is elvitték otthonról.

 

Azonban a boldogság nem tartott örökké, a házassága megromlott, és ekkor került a képbe Hofi Géza. A humorista meghívta egyik estére a színházba, ő pedig nagy örömmel, gondolkozás nélkül elment vele, sőt ő maga kérte, hogy fogja meg a kezét, majd nézzék együtt az előadást. Egy bökkenő volt csak a történetben, hogy a színházban Hofi saját előadása volt aznap este.

Nem ez volt az egyetlen alkalom azonban, amikor megfeledkezett róla, hogy ki is valójában az ő párja:

– Otthon voltunk, átmentem a tévészobába, ahonnan bekiabáltam, hogy 'Gyere gyorsan Géza, Hofi van a tévében!' Mosolyogva vette tudomásul ezeket a dolgokat – mesélte Ildikó, aki kapcsolatukat végtelenül humorosnak tartotta. Őt pont ez fogta meg a színész-humoristában, meg persze, Géza gyönyörű szeme. Hofi 20 évvel volt idősebb Ildikónál, így nem egyszer előfordult, hogy azt hitték rájuk, apa-lánya páros.

– Színházban voltunk, amikor a mögöttünk ülők rákezdték: 'Drága művész úr, de örülünk! És milyen gyönyörű a lánya!' – emlékezett vissza a mókás esetre, amelynek hatásárael kezdte kontyban hordani a haját, hogy idősebbnek tűnjön.

 

A nagy korkülönbség miatt az édesapjának először be sem merte mutatni új párját, de nagy meglepetésére a humoristánál mindössze 4 évvel idősebb édesapja a legnagyobb örömmel fogadta Hofit, aki minden alkalommal megköszönte neki a lányát, Ildit..

Géza egy idő után elkezdett az esküvő gondolatával is játszani, de Ildikó akkor még úgy érezte, annyira jól megvannak, hogy fölösleges ilyen dolgokkal foglalkozni, ám amikor már egyre többször kapta meg a kérdést, hogy miért nem akarja elvenni Ildit, azt mondta: „Mert az Ildi még nem kérte meg a kezem”. Innen jött az ötlet végül: Ildi kérte meg Géza kezét.. Az esküvőt nagy titokban szervezték és tartották meg, csak ketten voltak jelen.


Ildikó elmondta azt is, hogy szívesen szült volna egy fiúgyermeket Gézának, aki az ő szemeit örökli, de amikor ez a téma szóba jött, Géza a sajátos stílusában azt mondta:

Az ember vagy apa vagy Hofi.

A humorista felesége a mai napig közös lakásukban él, mivel nem akar új életet és új lakást. Ott úgy érzi, Gézával van, és ez így is van jól. Néha kimegy a temetőbe, visz virágot, és elmeséli neki, mi van éppen. „Nekem ez a boldogság” – zárta az interjút Hofi Ildikó.


Forrás: Blikk