Házi nutella
2023-10-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók (kb 500 gr-hoz):

-200 g mogyoró (pörkölt, sótlan)

-170 g csokoládé - ét (45-59%-os)

-100 g csokoládé - tej

-1 evőkanál kristálycukor vagy cukor pótló

-3 evőkanál vaj

-3 evőkanál kakaópor (nem instant)

-1 csipet só

Elkészítés:

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó, ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját.

Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét.

A mogyorót aprítóba tesszük és krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk.

 (Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a végeredmény, de darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült.)

Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük.

A krémet üvegekbe töltjük. Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.