Házi csirkenuggets
2023-04-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-40 dkg csirkemellfilé

-2 gerezd fokhagyma

-2 dl lm natúr joghurt

-2 ek. reszelt Parmezán sajt (opcionális)

-20 dkg kukoricadara (őrölt mandula vagy gluténmentes panírmorzsa is lehet)

Elkészítés:

A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk – késes darálóban pépesre mixeljük, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát, tovább pépesítjük. Tálban összekeverjük a joghurtot sóval, borssal és a reszelt parmezánnal.

A sütőt 190 -ra előmelegítjük. A húspépet sóval, borssal (zöldfűszerekkel) ízesítjük, kedvünk szerint megformázzuk. Belemártjuk a joghurtos masszába, majd a morzsába.

A panírozott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és ropogósra sütjük 30-35 perc alatt. Félidőben átforgatjuk.

Köretként választhatunk salátát, burgonyát vagy rizst. Illetve mártogatósokat ízlés szerint.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 75 perc múlva

Rozmaringos bundában is süthetjük a csirkemellet. Ráadásul mártogatóst is készíthetünk mellé.