Házi csirkenuggets
Hozzávalók 4 személyre:
-40 dkg csirkemellfilé
-2 gerezd fokhagyma
-2 dl lm natúr joghurt
-2 ek. reszelt Parmezán sajt (opcionális)
-20 dkg kukoricadara (őrölt mandula vagy gluténmentes panírmorzsa is lehet)
Elkészítés:
A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk – késes darálóban pépesre mixeljük, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát, tovább pépesítjük. Tálban összekeverjük a joghurtot sóval, borssal és a reszelt parmezánnal.
A sütőt 190 ℃-ra előmelegítjük. A húspépet sóval, borssal (zöldfűszerekkel) ízesítjük, kedvünk szerint megformázzuk. Belemártjuk a joghurtos masszába, majd a morzsába.
A panírozott darabokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és ropogósra sütjük 30-35 perc alatt. Félidőben átforgatjuk.
Köretként választhatunk salátát, burgonyát vagy rizst. Illetve mártogatósokat ízlés szerint.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
Rozmaringos bundában is süthetjük a csirkemellet. Ráadásul mártogatóst is készíthetünk mellé.