Miért rossz választás egy olyan partner, aki mindig a társaság középpontjában áll?
2023-04-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Nagyon kevesen vannak, akik egyáltalán nem igénylik mások figyelmét, ha léteznek ilyen emberek egyáltalán. Egy kis rivaldafényre mindannyian vágyunk. De egyesek ennél sokkal többre. Ők azok, akik addig próbálkoznak, amíg végül minden tekintet csakis rájuk szegeződik, és valósággal sütkéreznek ebben a társaság középpontja szerepben.

Alapvetően három csoportjuk különböztethetjük meg, de az mindannyiukban közös, hogy egy párkapcsolatban kellemetlen partnernek bizonyulnak, mert állandó frusztrációnak teszik ki a párjukat, és a viselkedésük általában szakításhoz vezet.

Olvass tovább, hogy felismerd őket, és felkészülhess, ha pont egyikükkel hoz össze az élet a társkeresés során.

 

1. A partiarc

Csak gondolj a közvetlen ismerősi környezetedre, biztosan akad egy olyan barátod, kollégád, vagy családtagod, aki úgy éli az életét, mintha az egy óriási szórakozás volna, és ő mindig a színpad közepén állna. Folyton viccelődik, mindig van egy sztorija, esetleg kedveli, ha provokálhat másokat. Ő az a típus, akiből egész este nem fogy ki a szó, de a párkapcsolatában ez mégsem jelent előnyt. Hogy miért, arra lentebb visszatérünk.

2. A csábító

Ő az, aki folyton flörtöl, mindenhol és mindenkivel. Szemtelenül hosszú szemkontaktussal, vagy akár érintéssel hozza zavarba a másikat. Általában túlságosan jól néz ki, és mindent meg is tesz azért, hogy a külső megjelenésével felkeltse mindenki figyelmét. Nemcsak férfiak tartoznak ide, sok nő is így éri el, hogy észrevegyék, elég egy jobban kivágott ruha, vagy egy csábos mosoly. De sajnos bármennyire is vonzó jelenség egy ilyen ember, a párját általában folyamatos féltékenység gyötri majd.

3. A vitaindító

Kevesen gondolnák, hogy egy olyan ember, aki folyton vitákat generál, az azért teszi ezt, mert így szeretne figyelmet szerezni saját magának. De ez az igazság. Nemcsak kezdeményezi a párbeszédet, de ő is irányítja, és ezzel eléri, hogy mindenki vele foglalkozzon. Sokan azért kedvelik őket, mert erősnek tűnnek és legyőzhetetlennek. De ez csupán a felszín. Néhány hónap együttlét után körvonalazódik a valódi jellemük, és ezzel a párkapcsolatukban is megjelennek a problémák.Ez is érdekelhet! - 10 figyelmeztető jel, hogy egy nárcisztikus férfivel randizol

 

Miért bizonyul bármelyik típus rossz választásnak egy párkapcsolatban?

Mindig az övék az irányítás. Egyetlen dolog motiválja őket egész életükben, hogy minél nagyobb figyelmet szerezzenek maguknak. Szeretik hallani a saját hangjukat, és imádják, ha mindenki őket nézi. Pontosan ez a túlzott dominancia az, ami viszont megmérgezi a párkapcsolataikat, hiszen a partnerük azt érzi, a másik mindig túl akarja őket szárnyalni, és egyszerűen nem marad helyük mellette. Ráadásul az ilyen típusú emberek sosem vallják be, hogy mennyire igénylik a figyelmet. Inkább természetesnek veszik, hogy egy hozzájuk hasonló, kiemelkedő adottságú ember, nagyobb elismerést kap.

Sajnos ez a folyamatos vágy mások visszacsatolása iránt sokkal fontosabb számukra annál, hogy a párjukat miként érinti ez a viselkedés, és fájdalmat okoznak neki,

Egy ilyen ember számára sosem lesz elég egyetlen partner figyelme és odaadása. Ő mindenki vonzalmát szeretné felkelteni, számára a világ összes visszajelzése is kevés, ezért az egész életét annak szenteli, hogy folyamatos visszajelzéseket kapjon a környezetétől. Olyan ez számára, mint egy drog, amiről képtelen leállni. Így, ha nem szeretnél csalódni a végén, inkább bele se kezdj vele egy párkapcsolatba.