Harry herceg feleslegesen érkezett Londonba
2024-05-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Most már biztos: Harry herceg és III. Károly király nem találkoznak az Egyesült Királyságban. A sussexi herceg a héten látogatott a hazájába az általa létrehozott sportesemény, az Invictus Games miatt.

Kiderült, hogy a brit uralkodó azzal az indokkal mondta le a fiával való találkozást, hogy túlságosan sok teendője van a hétre. III. Károly király már korábban is hozott ilyen döntést, amikor a kisebbik fia hazalátogatott a tengerentúlról.

A hírt Harry herceg is megerősítette:

– Válaszul a sok érdeklődésre és a folyamatos találgatásokra, hogy a herceg találkozik-e az apjával, miközben a héten az Egyesült Királyságban tartózkodik, sajnos, ez nem lesz lehetséges Őfelsége rengeteg programja miatt. A herceg természetesen megérti az édesapja napirendjét a kötelezettségeivel és különböző egyéb prioritásaival kapcsolatban, és reméli, hogy hamarosan találkozhat vele

– mondta a sussexi herceg szóvivője.

Apa és fia utoljára februárban látták egymást, amikor III. Károly király nyilvánosságra hozta a rákdiagnózisát. Harry herceg akkor azonnal Londonba utazott, de a brit uralkodó csupán néhány percet töltött a gyermekével, mielőtt az egyik vidéki birtokára utazott.

Harry herceg és a felesége, Meghan Markle 2020-ban hagyták hátra a királyi kötelezettségeiket, majd először Kanadában, később pedig az Egyesült Államokban telepedtek le. Az elmúlt években több interjút adtak, tavaly pedig megjelent a sussexi herceg botránykönyve is. A házaspár egy alkalommal sem kímélte a királyi család többi tagját, így csúnyán megromlott a viszonyuk a brit uralkodóval, Kamilla királynéval, Vilmos herceggel és Katalin hercegnével is.