Hajdú Péter őszintén vallott az apaságról
2024-05-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hihetetlen, hogy rohan az idő: már kétéves Hajdú Péter és Láng Eszter kisfia, Domi. A szülőket kétségkívül lefoglalja a kisfiuk, ám egy percét sem bánják a vele töltött időnek.

Ajándékként élnek meg minden percet a kis Domival a szülei, Hajdú Péter és Láng Eszter. A szerelmesek kisfia immáron kétéves. Május végével közeledik a gyereknap, a műsorvezető és kedvese pedig azon vannak, hogy azt emlékezetessé tegyék Domi számára, noha az év 365 napjában ugyanúgy figyelnek rá.

Hajdú Péter és Láng Eszter egy friss interjúban meséltek a szülőségről.

– Úgy alakítjuk a napjainkat, hogy Domi élete tele legyen programokkal. Miután elhozzuk a bölcsiből, délután mindennap elvisszük valahova, ahol jól érzi magát. Nagyon élvezi, ha közösségben vagy játszótéren lehet. Nálunk mindennap gyereknap van! Viszont most egy különlegesebb programmal készülünk: mivel imádja az állatokat, szafariparkba szeretnénk elvinni. Egyszer már volt ott, de akkor még nagyon pici volt. Most biztosan még annál is nagyobb élmény lesz számára – mondta az édesanya.

A műsorvezetőnek két nagyobb gyermeke sem marad meglepetés nélkül: Hajdú Péter elárulta, hogy Noncsinak és Dávidnak is készül valami aprósággal gyereknapra.

– Gyereknapon nyilvánvalóan a gyerekeké a főszerep. Ilyenkor mindhármuknak kitalálok valamit. Dominak a legkönnyebb, mert bolondul a kis autókért. Noncsinál és Dávidnál viszont már nagyon kreatívnak kell lennem, hogy kitaláljam, minek örülnének a legjobban – mondta Hajdú.

Az az érdekes, hogy nemrég lettem negyvenkilenc éves, mégis a mai napig jólesik, hogy édesanyám felköszönt ezen a napon. Szerintem az ember addig gyerek, amíg élnek a szülei.

Hajdú Péter menyasszonya bevallotta, az anyaságra nem lehet felkészülni, illetve hogy az élete gyökeresen megváltozott, amióta a csöppség a családba érkezett.

– Az anyaságra nem lehet felkészülni. Már mások a prioritások: ami korábban fontos volt, az most egyáltalán nem az. Továbbá sokkal türelmesebb is lettem. Domi előtt csak egy embert, vagyis csak Petit helyeztem magam elé, ez a létszám pedig kettőre változott. Amin régen görcsöltem volna, az ma már nem számít, csak arra koncentrálok, hogy Dominak boldog gyerekkora és egészséges élete legyen. Jöhet bármilyen probléma, ránézek, és azt gondolom, semmi gond, csak ő legyen jól – mosolyodott el.

A műsorvezető elképesztően büszke a szerelmére, úgy érzi, Eszter minden akadályt megugrik, amely a szülőséggel jár.

– Eszti nagyon jó anya. Korábban félt, hogy milyen lesz, amikor pedig kiderült, hogy babát várunk, azt érezte, hogy még nem áll készen. A kilenc hónapos várandósság alatt viszont csodálatosan rákészült. Talán az első alkalmak, az első fürdetés vagy pelenkázás még kicsit bizonytalan volt, de a másodiktól kezdve teljesen profin ment minden – mesélte büszkén Hajdú.

De a szülőknek is kellett is egy kis idő, mire megtapasztalták, hogyan tudnak egymással a leggördülékenyebben együttműködni.

Domi születése előtt sosem vitatkoztunk Petivel, de még csak nézeteltérésünk sem volt. Azóta azért van bőven

– nevetett Eszti.

– Ez is egy tanulási folyamat, hogy nemcsak én döntök Domival kapcsolatban, és nemcsak Peti, hanem együtt kell meghoznunk a döntést. Az első két év nehezebb volt, mostanra viszont nagyon harmonikusan és kiegyensúlyozottan működünk. A legelején még elkövettem azt a hibát, hogy már erőm sem volt igazából elmondani, mit gondolok, ehelyett inkább duzzogtam. Persze, ez nem volt jó. Azóta kialakult a rutin, és sikerül mindent megbeszélnünk.

Az egyik legnagyobb kihívás szülőként talán az, hogy megtaláljuk az arany középutat a szigorúság és az engedékenység között. Eszter erre törekszik: mindent meg szeretne adni a kisfiának, de azért mértékkel:a mesenézést illetően is ehhez tartja magát. Péter szíve azonban könnyebben ellágyul ezzel kapcsolatban.

– Sosem voltam szigorú szülő, leginkább akkor vagyok erélyesebb, ha attól tartok, hogy bármilyen veszély leselkedhet a gyerekeim testi épségére. A mesenézésben viszont engedékenyebb vagyok. Eszti este már nem engedi, hogy Domi mesét nézzen, inkább olvas neki. Ritkán előfordul, hogy egyedül vagyok vele este otthon, ilyenkor tőlem meri kérni, hogy hadd nézzen, mert tudja, hogy velem célt ér ebben a témában. Ha valamiért nem tudok otthon lenni, sokkal nagyobb lelkiismeret-furdalásom van – mondta Hajdú Péter, majd hozzátette:

Minden nélküle eltöltött óra elvesztegetett idő számomra. Nemcsak szentimentálisabb lettem, hanem lelkisebb is.