G.w.M. vallomása gyermekkoráról
2024-04-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Már az általános iskolában seftelni kezdett G.w.M. A rapper nem tagadja, sok csibészséget elkövetett gyerekkorában, bunyózott és előfordult, hogy a játszótéren aludt, ám arra mindig figyelt, hogy ügyeivel ne károsítson meg másokat.

– Csibész gyerek voltam, mindent szerettem, amit nem szabad. Volt bunyó, meg olyan dolgok, amik nem tűrnek nyomdafestéket. Annyira lent voltam, hogy nem tudtam volna lentebb csúszni – mesélte G.w.M a Beköltözve Hajdú Péterhez legújabb részében.

A zenész a mélyszegénységet is megtapasztalta. Mikor ugyanis nevelőapja börtönbe került, édesanyjával kénytelen voltak a nagyszülőkhöz költözni.

– 60 négyzetméteren laktunk a mamánál tizennégyen. Kaja volt és ha a rezsit ki tudtuk fizetni még, az már egy jó hónap volt. Én az általános iskolában már akkor pénzt csináltam és lével jártam haza. Olcsóbban vettem műszaki cikkeket vagy bármit és azt drágábban eladtam, de soha nem csináltam úgy csibészségeket, hogy az valakinek káros legyen. Én ezeket megvettem, nem tudtam volna soha lopni, annál büszkébb voltam akkor is, ha nem volt egy forint sem a zsebemben. Igazából sefteltem – fogalmazott.

Bár elmondása szerint jó tanuló volt, mégis otthagyta a kilencedik osztályt, mert pénzt akart keresni. Eközben szülei elváltak, édesanyja Németországba költözött, G.w.M azonban nem akart vele menni, itthon akarta megcsinálni a szerencséjét.

– Volt korszakom, amikor tengtem-lengtem. Haveroknál, csajoknál aludtam vagy éppen a játszótéren. Tudtam volna akkor is hova menni, csak magányra vágytam. Kérhettem volna apám vagy anyám családjától segítséget, de az volt végig a fejemben – és ez a mai napig bennem van –, hogy akkor lesz tuti és akkor lesz értéke annak, amit teremtek, hogyha azt én csinálom és senki nem segít benne – mondta G.w.M. Mindeközben a saját erejének és kitartásának köszönhetően végül beindította zenei karrierjét és ezzel elérte minden vágyát.