Gesztesi Károly sosem tudta elengedni Liptai Claudiát
2022-10-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Szoros maradt a kapcsolatuk 2010-es válásuk után is, lányuk és a közösen megélt évek eltéphetetlen köteléket jelentettek Liptai Claudia és Gesztesi Károly között. A műsorvezető ugyanakkor csak barátként tekintett volt férjére, míg a színész érzelmileg sosem tudta elengedni Claudiát, sokáig reménykedett abban, hogy újra visszakaphatja.

– Ez olyan dolog volt közöttünk, ami sosem múlt el teljesen. Nem a szerelemre gondolok, hanem hogy ő nagyon különleges ember volt és maradt az életemben – vallott Claudia a két éve elhunyt Gesztesiről Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában. – Az egyértelmű, hogy a Karcsi soha nem tudott tőlem elszakadni. Azt nem mondanám, hogy szerelmes volt, de szerintem sokat jelentettem számára. Én voltam az egyik ember, aki minden téren nagyon megértette, és azt próbálta neki mondani, hogy muszáj magad, a gyerekeid meg minden miatt jól lenned.

Claudia a műsorban azt is elárulta, hogy sokszor próbált segíteni volt férjének kijutni a hullámvölgyekből, de nem tudott rá hatni. Meglepő következtetésre jutott: úgy gondolja, hogy Gesztesi számára az hozhatott volna megnyugvást, ha elhagyja a színészi pályát.

– Legboldogabb akkor volt az életében, amikor nem színész volt, hanem házakat épített és gazdasági ügyekkel foglalkozott. Sokkal inkább az volt az ő világa, meg a zene. Egyértelműen zseniális színész volt, de neki nem lett volna szabad ezt csinálnia már. Csakhogy nagyon nehéz erről lemondani...

Mattesz Csilla úszóoktatót, aki Gesztesi utolsó éveiben a lelki társa volt is úgy véli, hogy a színész sosem tudta elfelejteni egyetlen lánya édesanyját.

– Claudia volt élete nagy szerelme. Hiába voltam mellette, rengeteget gondolt rá, és beszélt róla. Mindennap szembesülnie kellett a lelkiismeretével: miatta ment szét a házasságuk – fogalmazott Csilla, aki azt is elárulta, Gesztesi idővel valóban fel akart hagyni a színészettel.

– A szülei nagyon büszkék voltak rá, hogy színész lett belőle. A nevelőapjának köszönhetően került bele ebbe a világba, és az édesanyja is zongorázott. Tény, hogy hatalmas tehetség volt, de már benne is megfogalmazódott, hogy szeretné maga mögött hagyni a szakmát. Vágyott azért még egy nagy szerepre vagy rendezésre, de a hosszú távú tervei már nem erről szóltak. Azt terveztük, hogy kiköltözünk együtt Tenerifére, és ott fogunk úszást oktatni. Karcsi be is járt hozzám az uszodába, hogy megtanulja az alapokat, imádott a gyerekekkel együtt lenni. Az élet azonban sajnos közbeszólt.