Fülöp herceg halálának napján kelt egybe Károly herceg és Kamilla
2022-04-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Április 9-én volt egy éve annak, hogy meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje. A 100. életévében elhunyt herceg halála az egész királyi családot megrázta, április 9-e azonban nem csak az ő halálának az évfordulója lesz ezentúl minden évben.

Fülöp herceg és Erzsébet királynő legidősebb fia, Károly herceg ugyanis pont ezen a napon vette feleségül Kamilla hercegnét, 17 évvel ezelőtt 2005-ben.A királyi család a mai napon keserédes hangulatban emlékezett vissza a néhai Fülöp hercegre. Még szomorúbb azonban ez a dátum Fülöp legidősebb fiának, Károly hercegnek és feleségének , Camillának, Cornwall hercegnőjének, akik pontosan ezen a napon keltek egybe 17 évvel ezelőtt. Ebben a helyzetben azonban a királyi család hagyományai szerint nem illendő a házassági évfordulójukat megünnepelni.

"A családomnak és nekem is nagyon hiányzik az apám. Ő egy nagyra becsült, szeretett figura volt és mindenkit nagyon megérintett a halála. Örökre emlékezni fogunk rá"- nyilatkozta még tavaly édesapja halála után Károly herceg.

Károly herceg és Kamilla tavaly Fülöp herceg halála miatt egyáltalán nem ünnepelték meg a házassági évfordulójukat. Az eddigi közlemények alapján pedig úgy tűnik, hogy így egy évvel később is ugyanígy tettek, mert ez a dátum immáron Fülöp herceg halálának az évfordulójaként lesz elkönyvelve a brit királyi család történetében - írja a Mirror.

Forrás: Blikk