Földes Eszter nem hitte, hogy valaha anya lesz
2021-01-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Földes Eszter arról mesélt, férjének köszönheti, hogy belevágott az anyaságba, hiszen korábban azt hitte, ő magányos színésznőként él majd. A terhessége után pedig olyan traumákat élt át, amikről nem is tudta, hogy benne vannak.

Eszter a VerShaker című vlogban mondott el egy József Attila-verset, majd ennek kapcsán mesélt az életéről. A terhességéről és az anyai szerepéről elképesztő nyíltsággal beszélt:

 – Mindenre számítottam, hogy milyen traumák jönnek fel az emberben, milyen nehéz egy olyan típusú embernek feloldódni az anyaságban, és ezt jól kezelni, örömmel kezelni, megfelelni vágyás nélkül. Főleg, mert ez a személyiségemből nem egyértelműen fakad, hogy nekem lett egy kisfiam. Ezt igazából a férjemnek köszönhetem, aki nagyon szeretett volna gyereket, és akit nagyon szerettem, és úgy voltam, hogy akkor legyen, de soha nem támad fel bennem az ösztön, hogy gyereket akarok. Úgy képzeltem el magam 7-8 évvel ezelőtt, hogy én leszek az a színésznő, aki valamelyik barátnőjének a vacsoráin ott van, magányos, egyedül vagyok, csak a színház, és én leszek minden barátnőm keresztanyja, mert nincs saját gyerekem... Én lepődtem meg a legjobban, hogy férjem is lett, gyerekem is – mesélte, majd arra is kitért, milyen traumákat élt át azután, hogy anya lett.

 – Nem az volt a legnehezebb, hogy az anyaszerepbe belehelyezkedjek, hanem azokat a tragédiákat, amiket felhozott az életemben, a gyerekkoromból a szüleimmel való kapcsolataimból, azokkal szembe tudjak nézni, mert az 32 évesen hidegzuhanyként ért, hogy a gyerekorom, ahogy elraktározta az idegrendszerem, nem pont úgy van. Valószínűleg már 15 évesen is ezt éreztem meg ösztönös, elemi szinten, de nem voltam ennek tudatában... Ma már tudom.

 

Forrás: Blikk.hu