Ezért nem a szerelemtől lesz teljes az életed
2022-07-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Te is a szerelemtől várod, hogy végre boldog legyen az életed? Nem vagy egyedül, hiszen szerte a világon, minden ember a tökéletes társát keresi, aki kiteljesíti az életét. De az igazság az, hogy nincs szükséged szerelemre ahhoz, hogy kerek-egész legyél. Hogy miért? Mert már most is teljesértékű ember vagy. Egy romantikus szerelem felpörget, és szebbnek látod tőle a világot, de az igazi boldogság mégis csakis benned van legbelül.

Az élet nem egy tündérmese

Tapasztalatlan gyerekként és fiatalként még azt hisszük, hogy amint azt a romantikus történetekben is láttuk, a boldogságot akkor érhetjük el, ha megtaláljuk a párunkat, akivel együtt közös életet kezdünk. A mesék, a filmek vagy a regények mind abba a hamis illúzióba ringatnak bennünket, hogy a teljes élethez kell egy társ. De a valóság azért nem ennyire fekete-fehér. Attól, hogy egy kapcsolat megszakad, és elválnak útjaitok, még nem válsz fél emberré. Bár az ember társas lény, és alapvetően párban jobban érezzük magunkat, még sincs azzal semmi gond, ha egy időre, vagy akár örökre egyedül maradunk.

A párkapcsolatok jönnek-mennek, megismerkedünk, járunk, aztán szakítunk, ki tudja hányszor, míg végül nem találunk magunk mellé valakit, akivel közös életet kezdhetünk. De addig, minden egyes szakítás fájdalmat okoz, meggyászoljuk, ami elmúlt, sőt, még a legkiegyensúlyozottabb párok is veszekednek néha, és megbántják egymást. Előbb-utóbb azon kapod magad, hogy mindig futsz valami más után, valaki más elképzelései után, ragaszkodsz egy mások által kialakított normához, ahelyett, hogy a belső értékeidre koncentrálnál.

Ez is érdekelhet! - Turbózd fel az önbizalmad 8 lépésben!

Szeresd először is önmagad!

 Ahhoz, hogy képes legyél szeretni valakit, először magadat kell elfogadnod. Természetes emberi ösztön, hogy szerelemre és szeretetre vágysz. De egy kapcsolat sem fog tudni kimozdítani a belső bizonytalanságodból, és nem oldja meg az önmagadban vívott belső harcaidat. Először meg kell találnod a belső békédet, a saját céljaidat, és önbizalmadat. Tanulj meg szabadon és függetlenként élni, koncentrálj a karrieredre, a hobbidra, a saját legbensőbb vágyaidra. Csak menj, és csináld, amit igazán szeretnél. Ehhez nincs szükséged senki engedélyére, jóváhagyására vagy akár támogatására.

Ahogy elkezdesz fejlődni és egyre magabiztosabb leszel, úgy leszel vonzóbb mások számára is. Amikor úgy érzed, hogy a legjobb formádban vagy, akkor jöhet el az ideje annak is, hogy megtaláld a párod. De, ha közös életet is kezdetek, akkor sem szabad soha elfelejtened, hogy egyedül is egy tökéletes és különleges, kerek-egész emberi lény vagy, akit a párjának is úgy kell elfogadnia, ahogy van.