Ezekkel a nehézségekkel kell szembenézned egy igazi párkapcsolatban!
2022-03-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Szerelembe esni egyike életünk legszebb érzéseinek. Különösen akkor, ha ez az elköteleződés igazi, és egy életre szól. De sajnos a napsütést gyakran beárnyékolják sötét fellegek.

Mint bármely emberi kapcsolatban, egy párkapcsolatban is fel kell készülnöd nehezebb időszakokra, illetve konfliktusokra. Sajnos az sem ritka, hogy egy-egy ilyen felmerülő probléma akár egy házasság végét is jelentheti. Mások viszont közösen keresik meg a megoldást, és együtt még erősebben lépnek ki egy nehezebb helyzetből. A lényeg az, hogy mindketten akarjátok-e ezt a kapcsolatot, és hajlandóak vagytok-e tenni érte.

Melyek a komoly párkapcsolatok leggyakoribb nehézségei?

Elhidegülés

A párkapcsolatokban boldog és kevésbé boldog időszakok váltják egymást, mint, ahogyan a természetben is szinte mindenben megfigyelhető egyfajta ciklikusság. Ezért óhatatlanul utolér minden párt időnként egy kevésbé kiegyensúlyozott időszak. Ennek hátterében számtalan ok húzódhat meg: érzelmi csalódások, depresszió, hűtlenség, és még sorolhatnánk. Amikor egy pár ilyen problémával találja szembe magát, akkor dönteniük kell a folytatásról. Egyesek elválnak, mások harcolnak és megmentik a kapcsolatot.

Féltékenység

Minél szorosabb érzelmek fűznek valakihez, annál sérülékenyebbé válsz. Habár a bizalom minden kapcsolat alapja, a féltékenység mégsem kerülhető el teljesen. Sokszor már a hűtlenség gondolata is elég, hogy a rossz érzések és félelmek a hatalmukba kerítsenek. Sajnos a féltékenységet elkerülni szinte lehetetlen, ezért fontos megtanulni, hogy kezeld helyén ezeket az érzéseket.

Monotónia és unalom

Hosszú távon sok kapcsolat fullad egyszerűen unalomba. Természetes, hogy két ember között a szenvedély egy idő után lecsendesedik, de sajnos az sem ritka, hogy teljesen elmúlik. Amikor már kiüresednek a párbeszédek, és csak a napi rutin dolgok kerülnek a helyükre, amikor elfogynak az ölelések, vagy amikor két ember már csak egymás mellett él, de nem együtt, akkor az sokszor vezet végül szakításhoz.

Ez is érdekelhet! - Komoly párkapcsolat, vagy csak laza randizás - mi az igazi különbség?

Elbizonytalanodás

Néhány közösen eltöltött év sokakban ébreszti fel a bizonytalanság érzését. „Vajon a megfelelő ember mellett vagyok?”, „Milyen lett volna az életem valaki más oldalán?”, és még számtalan hasonló kérdés foglalkoztathatja a feleket, de ez teljesen természetes, és nem csupán a párkapcsolatokban előforduló jelenség, hanem életünk más területein is megfigyelhető (pl. munkahely, iskolák, stb.)

Amikor ilyen bizonytalanságon kapod magad, akkor nem szabad hagynod, hogy eluralkodjon rajtad. Fogadd el, hogy az elméd valami újdonságot keres, de ezek csupán kósza gondolatok, amelyek helyett inkább koncentrálj a párodra!