Ezek a változások a ráncoknál is jobban jelzik a korodat!
2021-12-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Sajnos hiába dacolunk az idővel – hiába ránctalanítunk, hiába festetjük a hajunkat –, bizonyos jelekből akkor is látszik, hogy már túl vagyunk a sokadik ikszen.1. Lapos homlok

A korral a homlok laposabb lesz, aminek az oka a bőr alatti zsírszövet elvékonyodása. Rossz hírünk van? Ezen a botox injekció sem segít, sőt, csak ront a helyzeten. Mert attól, hogy a homlok sima, a bőr akkor is veszít a tömörségéből.

2. Vékony ajkak

Az egykor telt ajkak a korral elvékonyodnak, szárazabbá válnak, és a száj körül apró ráncok jelennek meg.

3. Karikás szem

Harminc éves kor után kevesebb kollagén termelődik, a bőr alatti zsírszövet elvékonyodik. A bor veszít tömörségéből, a bőr alatti erek láthatóbbá válnak, ez pedig szem alatti karikák kialakulásához vezet.

 

4. Lógó fülcimpa

Akár tetszik, akár nem, a fülcimpa a nyakhoz és a kézfejhez hasonlóan árulkodik a korról. Ez is veszít tömörségéből és rugalmasságából, megnyúlik, nagyobb lesz. A helyzeten a nagy, nehéz fülbevalók csak rontanak.

5. Alacsonyabb szemöldök

A korral nem csak a bőr veszít rugalmasságából és feszességéből, de az arcizmok is, a gravitáció miatt hajlamosak lesznek meglógni. Ennek eredményeként a szemöldök leesik, a szemhéj lelógóvá válik, amitől a tekintet beszűkül.

6. A szem és a száj sarka lelóg

Az szemöldöknél már említettük, hogy az arc izmai veszítenek feszességükből. Mivel a szem és a száj körüli izmok sem bírnak már a gravitáció ellen küzdeni, a szem és a szájsarkai kezdenek egyre lejjebb ereszkedni. Ettől az arc morcosabbá vélik.

 

7. A bőr veszít fényéből

A korral a bőr fakóbbá válik, elveszíti fiatalkori ragyogását. Ez nem csak a csökkent kollagéntermelésnek tudható be, hanem az alváshiánynak, az egészségtelen táplálkozásnak, a helytelen arcápolásnak és a káros szokásoknak is.

8. A fiatalság háromszöge megfordul

Fiatal korban az arc formája leginkább egy olyan háromszögre emlékeztet, aminek az egyik csúcsa lefelé néz, az alapja pedig a homlok vonalában van. Ez a „fiatalság háromszöge”. A korral a háromszög megfordul.

Forrás: Blikk