Problémás párkapcsolatok – hogyan vidd sikerre?
2021-12-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Ha lehetséges, akkor az életben kerülj el minden komplikált dolgot, kivéve a párkapcsolatokat.

Persze a legtöbb párkapcsolat nem indul úgy, hogy egyből tudatában lennél a várható problémáknak. Talán elkerülte a figyelmed az összes villogó piros lámpa, de az is lehet, hogy a vészjelzések tudatában és annak dacára mentél bele ebbe a kapcsolatba. Aztán amikor már benne voltál a közepében, nem volt visszaút.

De hogyan hozhatod ki egy ilyen párkapcsolatból is a legtöbbet? Csak kövesd az alábbi tanácsainkat!

Mi az, ami annyira problémás, hogy nincs rá gyógyír?

Számtalan pár vitatkozik apróságokon oly régóta, hogy már igazán ők sem tudják mi is volt a probléma valódi forrása. De, ami még rosszabb, hogy közülük sokan egyáltalán nincsenek tudatában annak, hogy komoly problémával állnának szemben.

A legjobb, amit tehetsz ilyenkor, ha fogsz egy papírt, és leírod, hogy szerinted melyek a legnagyobb konfliktusok köztetek. Próbáld meg beazonosítani őket a legkisebbektől egészen a legkomolyabbakig. Legyél türelmes, és őszinte. Teljesen mindegy ha végül melyikőtök talál rá a megoldásra, hiszen úgyis az számít, hogy a kapcsolat visszakerüljön a helyes vágányra.

Mi a helyzet az érzelmekkel?

Most van itt az ideje, hogy kicsit befelé fordulj. Hogyan éreznéd magad, ha ma szakítanál? Csak próbálj belehelyezkedni ebbe a szituációba, és figyelj az érzelmi reakcióidra. Ha a problémás párkapcsolatod már megszokássá vált, és az érzelmeid is kevéssé intenzívek, akkor mondhatni könnyű dolgod van. Hogy miért?

A problémák szinte láthatatlanok, amikor egy kapcsolat elején még erőteljes és szoros érzések kötnek össze Titeket. De a hétköznapi élet előbb-utóbb elviselhetetlenné teszi az együttélést, ha túlságosan is különbözőek vagytok. És hidd el, jobb erre minél hamarabb rájönni, semmint beleragadni egy működésképtelen és érzelmektől mentes, boldogtalan kapcsolatba.

Persze nem mindig a változás és a szakítás a megoldás, de ha úgy érzed, hogy szeretnéd megváltoztatni a partneredet, mert nem illik bele abba a képbe, amelyet Te elképzeltél, akkor rá kell jönnöd, hogy csak saját magadon tudsz változtatni, Neked kell megtenned az első lépést.

Fontos a párbeszéd

A legtöbb problémás kapcsolatban a nyílt és őszinte kommunikáció szinte teljesen hiányzik. Soha nem beszélnek egymással a felek, vagy csak felszínes témákat érintenek. Talán félelemből, talán kishitűségből, talán csak, hogy elkerülhessék a konfliktusokat. Holott rendkívül fontos személyesen megbeszélni az igazán komoly dolgokat.

Ezt is olvasd el! - 6 „bonyolult” párkapcsolat, amelybe könnyen beleeshetsz

Néha jobb visszavonulót fújni

Némi szünet mindig hasznos lehet, ha nehézségekbe ütközik egy kapcsolat. Egy vita után jó, ha mindketten félrevonultok, és csak magatokra koncentráltok. Tiszta fejjel ugyanis sokkal könnyebb átlátni a problémát, rendbe tenni az érzelmeket és végül rátalálni a megoldási lehetőségekre.

Emlékezz rá, hogy a köztetek lévő szerelem a legfontosabb. Ne felejtkezz el azokról a dolgokról, amelyek miatt egymást választottátok annak idején. Néha sokkal könnyebben tűnhet egyszerűen otthagyni az egészet, és szakítani. De az újrakezdés valaki más oldalán sem feltétlenül lesz zökkenőmentes. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e kockáztatni.