Ez történik Veled, ha elfogadod önmagadat úgy, ahogy vagy
2020-07-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

„Szeretlek úgy, ahogy vagy!” Ki ne emlékezne erre a bizonyos mondatra, amelyben Mark Darcy szerelmet vallott Bridget Jones-nak. De Te vajon úgy fogadod el magadat, amilyen valójában vagy?

Szeretni magadat nem könnyű. Sokkal egyszerűbb utálni, keseregni, az egész világot hibáztatni, vagy épp elmenekülni a problémák elől. A gond ezzel annyi, hogy olyanokra hárítod, hogy boldoggá tegyenek, akiknek nincs meg a kellő erejük ehhez. Ugyanis a saját boldogságodat csak egyedül Te teremtheted meg. Mindegy, hogy van-e kapcsolatod, vagy szingliként élsz, mindegy, hogy a világ legszuperebb párja áll melletted, vagy senki, nem miatta és nem tőle leszel igazán kiegyensúlyozott és boldog.

Szeretni önmagadat egy egész életen át tartó utazás, de hidd el megéri. Ezt az utat pedig akár már ma elkezdheted, mutatjuk mire számíthatsz!

1. Már nem fog érdekelni, hogy mit gondolnak mások.

Ha igazán elfogadod minden porcikádat olyannak, amilyen, beleértve a gyengeségeidet, a hibáidat és a legrosszabb tulajdonságaidat is, akkor hirtelen békére találsz. Rájössz majd, hogy egy csodálatos lény vagy, és pont ezektől a számodra eddig zavaró részeidtől vagy egyedi és megismételhetetlen. Ettől kezdve már nem számít, hogy más mit gondol rólad, mert Te tudod az igazat. Észreveszed majd, hogy még a randizás is egyszerűbb így.

2. Visszaszerzed a kontrollt a saját életed felett.

Ha azt választod, hogy szereted magadat, akkor kinyílik előtted a világ. Mindig lesz más választásod, nem kell többé a félelmeid, és a rossz döntéseid mögé bújnod, vagy épp önmagadat okolva boldogtalanul élned. Rengeteg lehetőség vár, még ha ez nem is mindig tetszik majd másoknak, ez Téged már nem fog érdekelni.

Ezt is olvasd el! - Hogyan szeresd magadat úgy, ahogy vagy? 5 szakértői tanács

3. Magabiztos leszel a saját bőrödben.

Ha elfogadod magad, akkor az kifelé is látszani fog. A kisugárzásod és magabiztosságod sokkal vonzóbbá tesz majd a hozzád hasonlóan kiegyensúlyozott emberek számára is. Így, ha egy energikus és elégedett párt keresel, akkor először Neked is azzá kell válnod. Áss mélyre, és próbáld kitalálni, vajon miért érzed magad bizonytalannak, mit nem tudsz elfogadni. Gyakran a probléma gyökere elér akár a gyerekkorig. Ha egyszer felismered, és nevén nevezed, akkor végre szembenézhetsz vele, és nem fog tovább visszatartani.

4. Élvezni fogod az egyedül töltött időt is.

Sok ember egyik kapcsolatból ugrik át a másikba, mert félnek attól, hogy egy percre is egyedül maradjanak saját magukkal. Természetesen ez nem egészséges, és fontos hozzá, hogy felismerd, miért is nem szeretsz egyedül lenni. Ha viszont élvezed a saját életedet, akkor még több időd lesz olyan dolgokra, amelyek boldoggá tesznek. Már nem futsz majd olyan emberek után, akik nem értékelnek, és nem az lesz számodra a legfontosabb cél, hogy találj valakit magad mellé, mindegy milyet.

5. Lesz bátorságod kérni.

Egy kicsit lehetsz önzőbb, és előtérbe hozhatod végre a saját vágyaidat. A magabiztosság kellő bátorságot ad ahhoz, hogy merj kérni másoktól, és megtedd az első lépéseket a legnagyobb életcéljaid felé. Mindezt pedig bűntudat, vagy lelkiismeretfurdalás nélkül teheted meg, mert elhiszed, hogy igenis megérdemled.

6. Képes leszel másokat is jobban szeretni.

Azért is fontos, hogy szeresd önmagad, mert csak így tanulhatod meg azt, hogy valójában mi az igaz szeretet és szerelem. Ha pedig tudod, akkor másokat is jobban szerethetsz majd, mint korábban bármely kapcsolatodban tetted. Ha már nem a többi ember véleményével törődsz, és nem aggodalmaskodsz folyton, akkor végre sok időd és energiád lesz a párodra, ami a párkapcsolatodat is kiegyensúlyozottabbá teszi.

7. Kerek egésznek fogod érezni magad.

Sajnos a gyerekkorodtól rád zúduló sok tündérmese, szerelmes regény vagy romantikus film azt tudatosítja benned, hogy csak félember vagy, akinek meg kell találnia a másik felét a nagy Ő személyében. De valójában önmagadban is kerek egész vagy. Nem kell, hogy másoktól függj, és a saját boldogságodat is csak egyedül érheted el.

Még ma hagyj fel a kétségbeesett önhibáztatással, zárd ki mások véleményét, és nézz inkább a tükörbe! Vedd észre azt a csodálatos lényt, aki visszanéz Rád onnan. Legyél most Te az első, és szeresd magad úgy, ahogy vagy, mert megérdemled!