Hogyan szeresd magadat úgy, ahogy vagy? 5 szakértői tanács
2019-09-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Nemcsak a nők, de a férfiak is szenvednek attól a gyakran alaptalan belső félelemtől, hogy nem elég szépek, és ezért nem elég vonzóak mások számára.

Egy hosszabb, magányosan töltött időszak még inkább felerősítheti ezeket az önértékelési zavarokat, amelyek szélsőséges esetekben akár a párkapcsolataikra is kihatnak. Ha ugyanis valaki nem tartja magát elég jónak, akkor könnyen belemegy egy olyan kapcsolatba is, amelyről már az elején látszik, hogy nem lesz boldog, csak azért, mert talán nem lesz más, akinek tetszene.

A szépség relatív, és belülről fakad. Mégis, különösen ismerkedésnél, fontosnak tartjuk, hogy a külsőnkkel is tetszünk másoknak. De csak akkor lehetsz vonzó a többi ember számára, ha a belső önértékelésed rendben van.

Hogyan érheted ezt el? Tanácsaink segíthetnek!

1. Fogadd el a tested olyannak, amilyen!

Nem vagy tökéletes, és igazából senki sem az. Vannak, akik jobban néznek ki, és vannak, akik kevésbé, legtöbbünk pedig valahol középen foglal helyet ezen a skálán. Lehet, hogy egy szigorú diétával elérheted álmaid súlyát, és kemény tornával formázhatod az alakodat. De ha van egy egészséges tested, akkor, talán először inkább az önmagadról alkotott negatív képedet kellene megváltoztatnod.

Ezt is olvasd el! 4 tipp, hogyan tanuld meg fejleszteni önmagad egy fájó szakítás után

2. Fogadd el, hogy a tökéletes test nem jelent egyben tökéletes életet!

Sokan azt gondolják, hogy csak akkor lehetnek boldogok, ha minden tökéletes lesz körülöttük. A testük, a ruháik, a munkájuk, a lakásuk. De sajnos tévednek. A valódi boldogság nem ezeken a külső tényezőkön múlik. Különösen nem a testi adottságokon. Talán egy tökéletes alakra vágysz, de az ezzel járó nehézségeket (sok óra az edzőteremben, diéta, rengeteg pénz a speciális étrendre) nem biztos, hogy kibírod. Ha pedig félúton feladod, csak egy kudarcélménnyel leszel gazdagabb, amelytől még inkább alábecsülöd majd magad.

3. Tudd, hogy a legvonzóbb tulajdonságod nem a kinézeted lesz

Természetesen párkeresésnél számít a külső, mert az is az ember része, de hidd el, hogy a legtöbben inkább randiznak egy átlagos kinézetű nővel, vagy férfival, aki viszont érzékeny, jó a humora, érdekes életet él, és ugyanarra vágyik, mint ők, ahelyett, hogy egy átlagon felüli külső adottságokkal rendelkező, de végletekig unalmas, vagy buta emberrel töltsenek el akár egy percet is. Nem hiszed? Tégy egy próbát! Menj el egy közeli forgalmas központba (üzletbe, vasútállomásra, vagy akár egy parkba), és nézz körül. Hány átlagos kinézetű, de boldog párt látsz? Vagy az is elég, ha a saját ismerősi körödben fellelhető boldog párokra gondolsz. Mi teszi az ő kapcsolatukat kiegyensúlyozottá?
A testeddel kapcsolatos előítéleteid csak a Te fejedben léteznek. Ha valakinek igazán megtetszel, az jóval többről szól majd, mint a testi vonzalom.

4. Érezd magad úgy, ahogy szeretnéd

Szerencsére nem létezik általános szépség sztenderd. Mindenkinek más tetszik, és így mindenki tetszik valakinek. Ha elfogadod önmagadat, és belül boldog leszel, akkor kívül is ez fog látszódni rajtad.

5. Élj teljes életet. Ápold a tested és a lelked!

Fejezd be az önsajnálatot, inkább vesd bele magad az életbe. Keress olyan elfoglaltságot, ami boldoggá tesz. Találkozz a barátaiddal, és ismerj meg új embereket. Nem kell túlhajszolnod magad az edzőteremben, de ha jól esik, akkor sportolj. Figyelj oda a megjelenésedre is. Légy ápolt, és gondosan válogasd meg a ruhatárad. Olyan darabokat keress, amelyekben jól érzed magad. Reggelente próbálj meg elégedetten kilépni az ajtón, mert tudod, hogy úgy vagy szép, ahogy vagy. Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor a pozitív kisugárzásod hatására egyre többen szeretnének majd a közeledben lenni.

Fogadd meg a tanácsainkat, és hagyd abba végre az önostorozást! Hidd el, minden könnyebb lesz. Ha megtalálod a belső boldogságod, akkor egy igazi párkapcsolat is könnyebben rád talál majd.

lany