Extra gyors Spagettifánk
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
-15 dkg liszt
-1 tk. sütőpor
-2 ek. cukor
-1 csipet só
-1,5 dl tej
-1 tojás
-bő olaj a sütéshez
-porcukor tálaláshoz
Elkészítés:
A tészta kinyomásához előkészítünk egy nagyon keskeny csövű habnyomó zsákot, vagy egy erősebb nejlonzacskót, melynek egyik sarkán kis lyukat vágunk.
A száraz hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, mélyedést nyomunk a közepébe. A tejet simára keverjük a tojással, ráöntjük, simára keverjük a tésztát.
Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. A tésztát az előkészített zacskóba töltjük, és óvatosan, pókhálószerű alakban a forró olajba nyomjuk. Egyszerre csak 2-3 spagettifánk süljön, mert nagyon hamar és óvatosan meg kell őket fordítani, majd kivenni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva