Extra gyors Spagettifánk
2023-03-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

-15 dkg liszt

-1 tk. sütőpor

-2 ek. cukor

-1 csipet só

-1,5 dl tej

-1 tojás

-bő olaj a sütéshez

-porcukor tálaláshoz

Elkészítés:

A tészta kinyomásához előkészítünk egy nagyon keskeny csövű habnyomó zsákot, vagy egy erősebb nejlonzacskót, melynek egyik sarkán kis lyukat vágunk. 

A száraz hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, mélyedést nyomunk a közepébe. A tejet simára keverjük a tojással, ráöntjük, simára keverjük a tésztát.

Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. A tésztát az előkészített zacskóba töltjük, és óvatosan, pókhálószerű alakban a forró olajba nyomjuk. Egyszerre csak 2-3 spagettifánk süljön, mert nagyon hamar és óvatosan meg kell őket fordítani, majd kivenni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 10 perc

Fogyasztható: kb. 20 perc múlva