Erre számíthatsz, ha a randipartnered tiszteletlen a pincérekkel!
2022-01-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Szinte mindent elárul egy ember személyiségéről, értékrendjéről és hozzáállásáról az, ahogyan a pincérekkel, futárokkal és hasonló területeken dolgozókkal bánik. Talán Te is voltál már olyan randin, ahol a partnered minősíthetetlen modorban beszélt például az étterem pincérével. Gondolj csak vissza, mi lett ebből az ismeretségből? Ha össze is jöttetek, bizonyára elég kérész életű kapcsolat volt.

Valószínűleg Te sem gondolnád, hogy egy ilyen kellemetlen helyzet pillanatok alatt elronthat minden szépen induló románcot, de a valóságban elég gyakori eset. Sőt! Az ilyen viselkedés egyenesen piros zászlós figyelmeztetés, hogy ezt az embert jobb messziről elkerülnöd!

 

Mit jelent ez?

Csak képzeld el: beleszeretsz egy jóképű, magas, okos és jól szituált férfiba. Remek munkája van, házasság és családcentrikus, aki féltőn vigyáz Rád. Mégis már az első közös vacsorátokon csúnyán viselkedik a pincérrel, kioktatja, lenézi vagy éppen megalázza.

 

Mire számíthatsz ezek után?

Ha a Te nagyszerű párod nem tekint úgy a pincérre, mint egyenrangú érző emberi lényre, akkor jobb, ha azonnal faképnél is hagyod. Sajnos abban a pillanatban mutatta meg előtted óvatlanul a valódi énjét, amelyet eddig eltitkolt előled. Ha ő nem tart tiszteletre érdemesnek egy nála esetleg kevésbé tehetős személyt, az minden tekintetben elfogadhatatlan. Valószínűleg felsőbb rendűnek érzi magát mindenkitől, és ez alól Te sem leszel majd kivétel. Mivel fogalma sincs a tiszteletről, ezért feléd sem fogja megadni azt.


Ezt is olvasd el! - Hogyan erősítsd a kölcsönös tiszteletet a párkapcsolatodban 9 fontos lépéssel?

Illem és udvariasság

Ezt a két tulajdonságot kell szem előtt tartanod, ha egy idegennel mész randira. Ha ez hiányzik valakiből, és esetleg tanúja is leszel egy kellemetlen jelenetnek, akkor jobb, ha azonnal elnézést kérsz, és lezárod az estét. Egy ilyen embernek nem adhatsz második esélyt sem, mert úgysem fog tudni megváltozni hosszabb távon.

 

Miért viselkednek egyesek így?

Ennek nagyon egyszerű az oka. Ha valaki egy nála gyengébb pozícióban lévő embert mások előtt megaláz, azzal a saját dominanciáját és erejét próbálja fitogtatni. Meg akarja mutatni Neked, hogy ő mindenkinél jobb, és különlegesebb. De a valóság ennek pont az ellenkezője. Soha ne randizz ilyen emberekkel, ne menj el egy második találkozóra, ne hívd fel, és ne csetelj velük. Az ilyen ismeretséget jobb azonnal lezárni, és keresni valaki olyat, aki tudja, mit jelent tisztelni másokat.