Epres kókusztejberizs
Hozzávalók 4 személyre:
-20 dkg basmati rizs
-6 dl kókuszital
-3 ek. cukor
-25 dkg eper
-10 dkg áfonya
Elkészítés:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd kicsumázzuk. Az áfonyát megmossuk, szintén hagyjuk lecsepegni.
A rizst kisebb edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókusztejet, 1 csipet sót, és nem túl nagy lángon, gyakran kevergetve kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a cukrot is. Kihűtjük
Az eperből néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az áfonyával együtt a rizshez.
A krémes állagú rizs 4, frissen tartó fóliával kibélelt tálkába vagy csészébe kanalazzuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és az oldalát a szeletelt eperrel körberakva kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva