Epres kókusztejberizs
2024-05-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-20 dkg basmati rizs

-6 dl kókuszital

-3 ek. cukor

-25 dkg eper

-10 dkg áfonya

Elkészítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd kicsumázzuk. Az áfonyát megmossuk, szintén hagyjuk lecsepegni.

A rizst kisebb edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókusztejet, 1 csipet sót, és nem túl nagy lángon, gyakran kevergetve kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a cukrot is. Kihűtjük

Az eperből néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az áfonyával együtt a rizshez.

A krémes állagú rizs 4, frissen tartó fóliával kibélelt tálkába vagy csészébe kanalazzuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és az oldalát a szeletelt eperrel körberakva kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva