Epres csokihabtorta
2023-05-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 10 szelethez

Az alaphoz:

-10 dkg csokis keksz

-1 ek. olvasztott vaj

A töltelékhez:

-2 tk. zselatin

-2 ek. hideg víz

-15 dkg csokoládé

-3 dl tejszín

-20 dkg közepes méretű eper

-2 ek. porcukor

A csokimázhoz:

-1 dl tejszín

-10 dkg csokoládé

-csokiforgács vagy eper a díszítéshez

Elkészítés:

A kekszet robotgépben összetörjük, hozzáadjuk a vajat, alaposan összekeverjük. Ezzel a morzsával kibéleljük egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját.

A zselatint összekeverjük a vízzel, és hagyjuk duzzadni. A csokoládét felolvasztjuk. A tejszín harmadát felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és ha feloldódott, ráöntjük a csokoládéra. Simára keverjük. Hagyjuk kihűlni. Közben az epret megmossuk, megtisztítjuk.

A maradék 2 dl tejszínt felverjük a porcukorral, majd óvatosan a kihűlt csokis masszába forgatjuk. A masszából egy keveset a kekszalapra öntünk, majd az epreket beleállítjuk a csúcsukkal felfelé. A maradék krémet is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 6 órára.

A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd ráöntjük a csokira, és kevergetve felolvasztjuk. Ha kissé lehűlt, ráöntjük a krémre, majd tovább hűtjük 30 percig. Tálaláskor csokiforgáccsal vagy eperrel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 8 óra múlva

Hasonló bejegyzések