Epres csokihabtorta
Hozzávalók 10 szelethez
Az alaphoz:
-10 dkg csokis keksz
-1 ek. olvasztott vaj
A töltelékhez:
-2 tk. zselatin
-2 ek. hideg víz
-15 dkg csokoládé
-3 dl tejszín
-20 dkg közepes méretű eper
-2 ek. porcukor
A csokimázhoz:
-1 dl tejszín
-10 dkg csokoládé
-csokiforgács vagy eper a díszítéshez
Elkészítés:
A kekszet robotgépben összetörjük, hozzáadjuk a vajat, alaposan összekeverjük. Ezzel a morzsával kibéleljük egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját.
A zselatint összekeverjük a vízzel, és hagyjuk duzzadni. A csokoládét felolvasztjuk. A tejszín harmadát felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és ha feloldódott, ráöntjük a csokoládéra. Simára keverjük. Hagyjuk kihűlni. Közben az epret megmossuk, megtisztítjuk.
A maradék 2 dl tejszínt felverjük a porcukorral, majd óvatosan a kihűlt csokis masszába forgatjuk. A masszából egy keveset a kekszalapra öntünk, majd az epreket beleállítjuk a csúcsukkal felfelé. A maradék krémet is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 6 órára.
A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd ráöntjük a csokira, és kevergetve felolvasztjuk. Ha kissé lehűlt, ráöntjük a krémre, majd tovább hűtjük 30 percig. Tálaláskor csokiforgáccsal vagy eperrel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 8 óra múlva