Egy párkapcsolat egyet jelent a boldogsággal?
2021-06-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Vannak emberek, akik szinte bármit hajlandóak megtenni a boldogságért, de nem önmagukban keresik, hanem kívülről várják. Randiról randira mennek, míg nem találnak valakit, aki elhozhatja a vágyott tökéletes egyensúlyt az életükbe. Hiszen, ha van mellettünk valaki, aki igazán szeret bennünket, akkor már örökre boldogok is leszünk, nem igaz? Sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Egy boldog és egészséges párkapcsolat hosszú távon természetesen jó hatással lesz az életünkre, de nem feltétlenül jelent egyet a boldogsággal. Ezért sem szabad csak azért belemenned egy kapcsolatba, mert attól várod, hogy megleled a belső nyugalmad és a valódi békét. Ahhoz előbb önmagadban kell rátalálnod a boldogságra. Először magadat kell megszeretned, és elfogadnod, úgy ahogy van, mert az igazi boldogság belülről fakad, ahogy a mondás is tartja.

Hogyan hat egy szerelem a belső boldogságunkra?

Ez mindig attól függ, hogy milyen a kapcsolat. Ha mindketten nyitottak és őszinték vagytok egymáshoz, és teljes mértékben megbíztok a másikban, akkor sokkal nagyobb örömöt lelhettek ebben a viszonyban. Ha bármiről tudtok egymással beszélgetni, jól érzitek magatokat kettesben, ugyanakkor támogató a családi és baráti háttér, akkor szinte minden feltétel adott a boldogsághoz. Szinte, hiszen a tökéletes boldogság nem csupán ennyiből áll.

Sajnos azonban, ha nem ilyen csodás a kapcsolatod, hanem egy olyan ember mellett élsz, aki csak a saját jólétét hajszolja, hazudik, megcsal vagy nem érdekli a lelki egészséged, akkor hiába a párkapcsolat, nem leszel boldog. Ezért is nagyon fontos, hogy ki mellett kötelezed el magad, ki vágyai alá rendeled a saját álmaidat, és meddig engeded, hogy kihasználjanak. És itt jön be a képbe önmagad szeretete.

Hogyan lehetsz boldogabb?

Ha legbelül nem érzed magad tökéletesen boldognak, akkor ne egy párkapcsolatba menekülj először, hanem inkább tedd meg az alábbiakat:

- Kerüld azokat az embereket a környezetedben, akik negatív kisugárzásukkal Téged is lehúznak.

- Helyettük keress olyan barátokat, akik képesek minden helyzetben meglátni a jót, és az élet legapróbb szépségeinek is örülni tudnak.

- Figyelj a testi egészségedre, hiszen tudod, ép testben ép lélek. Sportolj rendszeresen, és étkezz egészségesebben.

- Jutalmazd meg magad olyan apróságokkal, amelyek örömet szereznek, és jobb hangulatba hoznak. Vedd meg azt a régóta vágyott táskát, vagy menj el végre pár nap szabadságra, hiszen megérdemled.

- Végül, de nem utolsósorban fogadd el és szeresd magad olyannak, amilyen vagy, mert egy egyedi és csodás lény vagy, aki megérdemli a boldogságot. Űzd ki a fejedből a negatív gondolatokat, koncentrálj jóra.

További tippekért olvasd el ezt is! - Hogyan szeresd magadat úgy, ahogy vagy? 5 szakértői tanács