Edvin Marton és családja Indonéziába költözött
2021-07-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Óriási meglepetésként érte a rajongókat, hogy Edvin Marton és családja Indonéziába költözött. Erről a műsorvezetőként is ismert feleség, Marton Adrienn adott hírt az Instagram-oldalán. A bejegyzés szerint Adriennék Balira költöznek, méghozzá végleg, legalábbis most úgy gondolják, sőt, a gyerekek is ott járnak majd iskolába. A Blikk egy Indonéz karanténhotelben érte utol a műsorvezetőnőt.

A magyar hegedűművész és zeneszerző, valamint a család azért döntött a kiköltözés mellett, mert Adriennek legutóbbi utazásakor annyira megtetszett  az ázsiai kultúra, hogy nem szeretett volna hazajönni. Először akkor vetette fel a férjének telefonon az ötletet, hogy mi lenne, ha Balira költöznének, amire Edvin gondolkodás nélkül igent mondott. A család életében nem ez az első külföldi kaland, hiszen éltek már Amerikában is évekig, így nem áll tőlük távol, hogy idegen országok kultúrájába beilleszkedjenek.

„Dolgozni mind a ketten tudunk kintről is. Én a gasztrofilmeket angolul tudom gyártani, Edvin pedig bárhonnan tud utazni. A srácok 3 nyelven beszélnek, így szerintem tuti hamar megtanulnak Indonézül is... Január óta Edvinnel mi is tanuljuk a nyelvet, egész jól haladunk” – írta Adrienn az Instagram-oldalán, majd hozzátette: az ott látható tartalom felhasználása engedélyköteles, ezért a Blikk felkereste Adriennt, akit egy reptérhez közeli Indonéz szállodában értünk utol, ahol kötelező 8 napos karanténját tölti, egyedül, a családja nélkül.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marton Adrienn (@martonadrienn_official) által megosztott bejegyzés


Mint a Blikk megtudta, a karanténhotelként üzemelő szállodában azért van egyedül, mert Edvin hamarabb beutazott a gyerekekkel, mivel a srácoknak hamarosan lejár a vízuma, így a határidő előtt egy nappal a hegedűművész édesapa beutazott a gyerekekkel, míg Adrienn egy itthoni munka miatt csak később tudott utánuk menni.

„Ha most nem tettük volna, simán lehet, hogy legközelebb januárban ad megint az immigráció vízumokat. Elég komoly itt a helyzet a delta variáns miatt” – mondta Adrienn, akinek érdemes követni a hivatalos Instagram-oldalát, ahol ígéretei szerint beszámol majd a családi kalandról részletesen. A Blikk megtudta azt is, hogy a fiúk amerikai iskolába járnak majd, ahol kötelező lesz az Indonéz nyelv elsajátítása is, aminek a gyerekek egyelőre nem örülnek, de megtudhattuk azt is, hogy Adrienn családja mit szólt ahhoz, hogy ilyen messzire költöznek.

„A családom nagyon laza. Amerikát is támogatták. Ott 3 évet éltünk, azt mondták, jönnek hozzánk hamarosan látogatni... és ki tudja, talán ők is maradnak” – magyarázta Adrienn, aki elmesélte azt is, hogy azért kell most két hétig karanténban lennie, mert Indonéziában nem elég az oltás.

„Aki felszáll a gépre, annak kötelezőek a következő dokumentumok: két oltás, egy PCR-teszt, egy vízum, vagy KITAS, egy eHAC kitöltése, ami az egészségi állapotodra kíváncsi, mielőtt bejutsz Indonéziába. Ezután pedig kötelező a karantén, ahol előtte és utána is van PCR teszt” – mesélte a szabályokat Adrienn, majd a Blikk kérdésére elmondta, hogy ezek a szabályok mindössze július 23-án éjfélig voltak érvényben, ő pedig az utolsók között volt, akik még így beutazhattak az országba.

"Én este hatkor jutottam be július 23-án, és éjfélig voltak ezek a követelmények. Onnantól kezdve olyan szigorítások léptek érvénybe, hogy már csak KITAS-sal lehet beutazni, ami tartózkodási engedélyt jelent. Mindenki kövesse nyomon a bevándorlási hivatal és a külügyminisztérium információit, mert Indonézia már nem fogad beutazó turistákat, de folyamatosan változnak a szabályok"– figyelmeztette a beutazni vágyó turistákat Adrienn. 

„Edvinéknél még teljesen más beutazási elvárások voltak, mint nálam két héttel később, tehát mindenki tájékozódjon, mielőtt útnak indul” – mondta a Blikknek Adrienn, aki egyébként minden részletet megoszt a követőivel, még azt is, hogy itthon már eladták az autójukat, kint pedig nem vesznek kocsit, hanem lesz két robogójuk, azzal közlekednek majd, sőt reggelente a fiúkat is azzal viszik iskolába.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marton Adrienn (@martonadrienn_official) által megosztott bejegyzés


„Az autókat eladtuk, a házat még nem. De ha itt maradunk végleg, akkor azt is eladjuk. Egyelőre Airbnbt béreltünk egy hónapra, majd most, hogy már mindannyian kint vagyunk, személyesen keresünk házat egy évre. Azt mindenképp szerettük volna élőben látni, mielőtt ilyen hosszú időre béreljük” – mesélte a Blikknek Adrienn, aki családjával a meseszép Cangguba költözik, amit először a barátnője mutatott meg neki, ő pedig egyből beleszeretett.

Adriennék egyébként életvitelszerűen szeretnének kint élni, és nem úgy, mint a turisták, tehát nem tervezik a hazalátogatást. Ám azt elárulta, hogy a fiúk szeretnének karácsonyra hazajönni. A járványhelyzet miatti utazás azonban jelenleg annyira körülményes, hogy még nem tudják, mikor látogatnak legközelebb haza Magyarországra.

Forrás: Blikk