4 hasznos tipp a mosogatógép tisztításához
2021-07-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Az edények már nem olyan tisztán kerülnek ki a gépből, mint néhány héttel ezelőtt? Akkor itt az ideje a mosogatógép alapos kitakarításának.

A mosogatógép nagyban megkönnyíti a házimunkát: mindennap gondoskodik arról, hogy a szennyes edényeink varázsütésre ragyogóan tisztává váljanak. Munkájáért jutalmazzuk extra adag törődéssel, és tisztítsuk őt rendszeresen.

Miért van rá szükség? Mert az ételmaradványok összegyűlnek a szűrőben, a zsír pedig eltömítheti a szórókarok fúvókáit. A következmény: a mosogatógépnek nem sikerül teljesen tisztára mosnia az edényeket. Ráadásul aki a mosogatógépét nem tisztítja rendszeresen, annak rövidebb élettartammal kell számolnia. Ezt elkerülendő összegyűjtöttük a legjobb tisztítási tippeket. 

 

Erre az ápolásra van szüksége a mosogatógépednek:

Azért, hogy az edények minden mosogatás után tisztán kerüljenek ki a gépből, és közben maga a készülék se piszkolódjon be, három dologra van szükség. Egyrészt regeneráló sóra, hogy ne maradjanak vízkőmaradványok az evőeszközön és poharakon. Aztán öblítőre, ami ragyogóvá teszi az edényeket és a poharakat. És a legfontosabb: egy mosogatógépre, ami a zsírt és a szennyeződéseket megbízhatóan eltávolítja.

Ha számodra túl hosszú ez a lista, akkor a  4in1 kapszulákat érdemes leemelned a drogéria polcáról. Ezek az okos tabletták ugyanis mind a mosogatógép napi ápolásáról, mind az edények ragyogó tisztaságáról gondoskodnak A gyorsan oldódó kapszulák porból és három egyedülálló szilárd gélkamrából állnak. Ilyen például Somat Excellence 4in1 kapszulák összetevői, amelyek védenek az üvegkorrózió ellen, és ragyogóan tisztára mossák az edényeket és poharakat. Még az odaégett ételmaradványoknak sincs esélye a multitabs okos formulájával szemben, ugyanis mindegyik gélkamra különleges tulajdonságokkal rendelkezik, melyek védik az edényeket, a mosogatógépet és a környezetet. Az erőteljes formula biztosítja a mélytisztítást az odaégett szennyeződések ellen, az edények tökéletes csillogását, valamint kíméletes a kényes edényekkel, és óvja a mosogatógépet. A kapszulák vízfoltokat sem hagynak maguk után – a ragyogóan tiszta eredményért közvetlenül a mosogatógépből!

Jó a környezethez, jó a mosogatógéphez:

A 4in1 kapszulák már alacsony hőmérsékleten – például környezetkímélő ökoprogramokon – is hatékonyan tisztítanak, aminek köszönhetően a mosogatógép különösen energiatakarékosan üzemeltethető. A kamrák ugyanis már hideg vízben is feloldódnak. Ezenkívül a kapszulák fóliája biológiailag lebomló anyagból készült, és 100%-ban feloldódik a vízben. És a legjobb: a kapszulák gyártásánál sem keletkezik hulladék, valamint kizárólag megújuló energiát használnak az előállításukhoz.

 

A mosogatógép tisztítás lépései:

A szűrő

A legtöbb ételmaradék a szűrőben gyűlik össze, ezért ajánlott azt az almamagoktól, a joghurtos poharak címkéitől és egyebektől kéthavonta megszabadítani. Egy mosogatókefével, valamint egy kímélő szappannal tisztítsd meg óvatosan.

A belső tér

A mosogatógépednek ajánlott kéthavonta extra törődést ajándékoznod. Kényeztesd ilyenkor egy ápoló karbantartással – a legjobb, ha ezt géptisztító tablettáival végzed el. Válaszd ki egyszerűen a legforróbb programot, és már indíthatod is.

A szórókarok

A mosogatógép szórókarjai pumpálják és spriccelik szét a vizet a mosogatótérben. Mivel a zsíros ételmaradványok eltömíthetik ezeket az apróvégű fúvókákat, körülbelül évente egyszer ugyancsak meg kell tisztítani. Ehhez vedd ki őket a gépből. Ennek módjáról az útmutatóból tájékozódhatsz, vagy a gyártótól kérhetsz segítséget. Tartsd a szórófejeket erős vízsugár alá – ez eltávolítja róluk a vízkőlerakódásokat és az apró szennyeződéseket. A nehezen elérhető helyekhez egy fogpiszkálóval férhetsz hozzá. Néhány modellnél még magukat a szórófejeket is ki lehet nyitni, így különösen könnyen tisztán tarthatók.

Az ajtótömítés

A mosogatógép ajtajának belső felén körben tömítés található. Idővel ebbe is belerakódik a zsír és a szennyeződés, ami a puha műanyagot kikezdheti vagy porózussá teheti. A tömítés tisztásához a legjobb, ha egy nedves ronggyal állsz neki, és ezzel törlöd alaposan körbe. És íme, a mosogatógéped ragyog, és úgy mosogat, akár az első napon.

Forrás: Activebeauty