Édesburgonya torta
2024-11-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 12 szelethez

A piskótához:

-33 dkg liszt

-2 tk. szódabikarbóna

-2 tk. sütőpor

-1 ek. őrölt gyömbér

-1/2 tk. őrölt szegfűszeg

-1/4 tk. őrölt szerecsendió

-20 dkg vaj

-22 dkg porcukor

-5 dkg barnacukor

-3 tojás

-2 tk. vaníliapaszta

-50 dkg édesburgonyapüré

-2,5 dl tejföl

A krémhez:

-2 ek. vaj

-25 dkg porcukor

-50 dkg natúr krémsajt

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Két 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tésztához összeszitáljuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, a fűszereket és 1 csipet sót.

Egy másik, nagy tálban habosra verjük a vajat a cukrokkal. Ezután hozzákeverjük a tojásokat egyesével, majd jöhet a vanília és az édesburgonyapüré. Beledolgozzuk a lisztes keverék és a tejföl felét, majd a maradékot is. A tésztát kettéosztjuk a két tortaformába, majd 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a puha vajat 5 perc alatt habossá verjük. Hozzáadjuk a porcukor felét, tovább verjük 5 percig, majd a második adag cukor után is 5 percig verjük. Végül hozzáadjuk a krémsajtot és egy csipet sót.

A kihűlt piskóta lapok közé elkenjük a krém felét, a másik felével beborítjuk a tetejét. Pekándióval dekoráljunk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva