Dobó Kata valósággal kivirult Szente Vajk mellett
2021-08-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Sugárzik a boldogságtól Dobó Kata, amit nem­csak barátai, kollégái vesznek észre, hanem követői, rajongói is. A színésznő az elmúlt hetekben csak olyan fotót osztott meg magáról, amelyen látszik, hosszú idő után ismét igazán önfeledt, aminek legfőbb oka az lehet, hogy talán ismét rátalált a szerelem.Közel került egymáshoz Kata és Szente Vajk, randiznak, ismerkednek, s bár eddig a felek nem erősítették meg, hogy kapcsolatban vannak, közeli barátaik szerint mindketten jól érzik magukat az ismerkedési fázisban. A Jászai Mari-díjas rendező féltve óvta a magánéletét, házasságáról, majd későbbi kapcsolatáról is szűkszavúan beszélt, ám Dobó nem titkolta, ha elrabolták a szívét.


– Kata és Vajk még mindig az elején tartanak az egésznek. Nem kapkodnak, és nem is kérkednek azzal, hogy randiznak. Nem akarják nagy dobra verni, hogy mi zajlik a magánéletükben, és nem érdekli őket, ki mit gondol arról, hogy mi van köztük. Barátai úgy vélik, Katának talán a fiatalabb férfi kellett a boldogsághoz – mondta a Blikknek a színésznő egyik ismerőse, aki arra gondolhatott, hogy voltak kommentelők, akik hamar kiszúrták, hogy a 47 éves színésznő hét évvel idősebb a rendezőnél.


Dobó Kata ismert kedvesei között eddig egyetlen férfi volt, aki nagyjából egyidős volt vele, Vermes Dávid színész, akivel még a főiskolai évek alatt alkotott egy párt. Később Kata együtt járt a mesterfodrász Hajas Lászlóval, aki tizennyolc évvel idősebb nála. Ezután egy évig voltak együtt a rádiós Bochkor Gáborral, akivel tíz év volt a korkülönbség, ám nem tudni, végül ez szerepet játszott-e abban, hogy Kata az amerikai kar­riert választotta a szerelem helyett. Huszonkilenc évvel volt idősebb a színésznőnél a néhai filmügyi kormánybiztos Andy Vajna, akivel 2006-ig együtt is éltek az Egyesült Államokban.


Kata a szakítás után költözött haza a tengerentúlról, és nem sokkal később megismerte kislánya édesapját, a nála négy évvel idősebb Gulyás Levente zeneszerzőt, majd nem sokkal később az öt évvel idősebb kolléga, Anger Zsolt oldalán kereste a boldogságot, ám kapcsolatuk egy év után zátonyra futott. Dobó legutóbbi ismert párja Zsidró Tamás mesterfodrász volt, köztük is tizenegy év a korkülönbség.


A vonzó színésznő eddig hiába kereste a stabilitást az érettebb, tapasztaltabb férfiak oldalán, nem tudott megállapodni. Nem kizárt, hogy a negyvenéves Szente Vajk személyében igazi társra lel majd. De vajon tudatos döntés volt Dobó részéről, hogy fiatalabb párt választott, vagy egyszerűen csak így hozta az élet?– Mindkét nemre jellemző lehet, hogy bizonyos kor után ifjabb partnert választ magának. Míg az ember fiatalon adott esetben azért választ idősebb párt, mert vonzza, hogy a másik fél tapasztaltabb, később más tulajdonságok válnak értékessé. Fontos megjegyezni, hogy esetükben a korkülönbség láthatatlan, míg a Kata korosztályába tartozó férfiak sokszor elhagyják magukat, addig ő a jógával, a tudatossággal mindent megtesz azért, hogy jó formában maradjon, s megőrizte ifjúkori szépségét – magyarázta dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus. – A társadalomnak három fő, a kapcsolatokra vonatkozó fétise van. Az életkor, a magasság és az anyagiak. Ha a nő keres többet, ha magasabb vagy ha csak egy kicsit is idősebb, akkor az közbotrány. Egyetlen dolgot tehet az a pár, ahol nem a „klasszikus”, elvárt modell van: kizárják a külső kritikát és megélik a boldogságukat.


Forrás: Blikk