Így lesznek fényesek és ápoltak a fürtjeid
2021-08-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A természetesen barna hajú hölgyek olyan termékeket válasszanak, melyek tartalmaznak panthenolt, ugyanis ez az anyag még a nagyon száraz tincseket is képes elegendő nedvességgel ellátni, továbbá csillogóvá varázsolja azokat.

Egy másik nagyon fontos összetevő a keratin, ami egy olyan fehérjemolekula, ami a hajszálakban alapvetően megtalálható. Amennyiben kevés keratint tartalmaz a hajunk, akkor ez zömében a napsugarakra, a túl forró hajszárításra és a festésre vezethető vissza. Az olyan speciális termékek azonban, melyek keratinban gazdagok, képesek kíméletesen ápolni a fürtjeinket, továbbá használatukkal megelőzhetjük a haj töredezését, és szép fényes lesz tőlük a hajkoronánk.Ezeken kívül a szakemberek azt javasolják, hogy a hajmosás során rendszeresen használjunk balzsamot, hetente legalább egyszer kenjünk fel egy hajpakolást, amit kb. 30 percig hagyjunk hatni, így minden fontos tápanyag be tud jutni a hajszálakba. Szintén fontos, hogy szárítás előtt egy törölköző segítségével óvatosan nyomkodjuk ki a hajunkból a vizet. Amennyiben megoldható, akkor kerüljük a túl gyakori hajmosást, ellenkező esetben kárt teszünk a haj védő savköpenyében. Ha gyorsan zsírosodik a hajunk, akkor próbálkozzunk szárazsamponnal. Természetesen a hőtől is meg kell védenünk a tincseinket, így mindig használjunk erre a célra kifejlesztett termékeket, ha szárítani, kiegyenesíteni vagy göndöríteni szeretnénk a hajunkat. A barna haj intenzív ápolása érdekében továbbá naponta használjunk hajolajat, melyet a nedves vagy száraz hajvégekbe kell bemasszírozni.


Mire figyeljünk festett barna haj esetén?


A hajfestés komoly megpróbáltatás a hajszálaknak, így plusz ápolásra van szükségük, főleg az első hetekben. Ilyenkor rendszeresen használjunk festett hajra kifejlesztett ápolási szereket, azaz sampont és balzsamot. Ezek bevonják a színpigmenteket, és nedvességgel látják el a hajunkat. A festett hajra való pakolások nemcsak fényesítik a fürtjeinket, hanem még az UV-sugarak hatására bekövetkező kifakulás ellen is véd. A pakolást akár hetente többször is alkalmazhatjuk, figyelve arra, hogy pár percig mindig hagyjuk a hajunkon, és csak utána mossuk ki. Annak érdekében, hogy ne kínozzuk még jobban az igénybevett hajunkat, a festés utáni első hetekben mellőzzük a forró hajszárítást, illetve a hajvasaló és a göndörítő használatát.DIY hajápolás kávéból


A kávénak rengeteg jótékony hatása van, így bátran használjuk a hajunkra is. A kávéban található koffein serkenti a vérkeringést, aminek következtében jobban magukba tudják szívni a hajgyökerek a tápanyagokat, amitől akár gyorsabban is nőhet a hajunk. A kávé továbbá felerősíti a barna hajszín intenzitását.


A kávés pakoláshoz keverjünk össze 2 evőkanál balzsamot 4 teáskanál hideg kávézaccal. A kapott krémes masszát kenjük szét a frissen mosott, törölközőszáraz hajunkon, jól masszírozzuk be és hagyjuk hatni. Minél később mossuk le, annál intenzívebb lesz a hatás, de azért egy óránál tovább ne hagyjuk benne.Forrás: Activebeauty