Diane Keaton már harmincöt éve nem randizott
2021-11-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Diane Keaton közel öt évtizede a filmes szakma egyik legnagyobb nevének számít, különleges egyéniségére pedig nem „csak” a filmkészítők figyeltek fel, de Hollywood ügyeletes szívtiprói is, akik annak idején megállás nélkül tapostak át egymáson azért, hogy maguk mellett tudhassák a színésznőt.

 

Keaton élt is a kínálkozó lehetőségekkel, Jack Nicholson, Al Pacino, Woody Allen és Warren Beatty oldalán is feltűnt, ám hiába a híres románcok, a művésznő mindegyik kapcsolatának idő előtt véget vetett.

– Nekem nem való az, hogy egy celebpár másik fele legyek! Mindig miattam lettek rövidtávúak a kapcsolataim, mert sose tudtam, hogyan csináljam jól. Nem illek Hollywood csillogó világába! Feszélyezve érzem magam a nagy életet élő, nagyon híres emberek közelében, mindig úgy érzem, nem passzolok közéjük. Woodyval is, Warennel is a túlzott becsvágyam miatt szakítottam. Engem a híresség nem nyűgöz le! Sokszor ez késztetett arra, hogy elfussak. Nicholsonnal viszont megmaradt a barátságunk: közel lakunk egymáshoz, gyakran ebédelünk együtt. Rendkívül okosnak és szórakoztatónak találom őt, én meg jó közönsége vagyok, amit Jack értékel is bennem – írja a Hot! Magazin Diane világsztárokkal ápolt viszonyáról. A színésznő szerint nem véletlen, hogy felnőtt korára ezt a fajta gondolkodást részesítette előnyben, az édesanyja példájából ugyanis láthatta, mennyire képes eltűnni valakinek a személyisége a családi élet viszontagságai mellett.

– Ez is anyámmal függ össze, ahogy a legtöbb dolog az életemben. Apám mindig dolgozott, alig láttuk a három testvéremmel, anyámnak ezért kellett feláldoznia mindent. Miután elnyerte a Mrs. Highland Park címet, Santa Anába költöztünk, és ezzel vége is volt, nem próbálkozott kitörni a családanya szerepből. Minket választott az álmai helyett. Ő volt a világ legjobb édesanyja, de szerintem miatta nem mentem sose férjhez. Az ő sorsát látva, féltem feladni a függetlenségemet.

Ez a szemlélet végül annyira eluralkodott a színésznőn, hogy jelenleg is egyedül van, sőt, elmondása szerint már évtizedek óta nem vett részt egyetlen randevún sem.

– Nagyon régóta nem veszek már részt ebben a kétszemélyes társasjátékban. Gondoljon bele: harmincöt éve nem voltam randin! Sok férfi barátom van, randevúim viszont nincsenek” – vallotta be őszintén az Annie Hall sztárja aki mindezek ellenére is boldog családi életet tudhat magáénak.

Ötvenéves korában, édesapja halálát követően ugyanis rájött, mégis szeretne anya lenni, ezért az örökbefogadás mellett döntött... és milyen jól tette! Dexter lánya ma 25 éves, Duke fia pedig 19 esztendős. Keaton nem is lehetne büszkébb rájuk.

– Örülök, hogy megtettem, úgy érzem, anyám adta nekem ezt az ajándékot. Amikor eldöntöttem, hogy örökbe fogadok, tele voltam fenntartásokkal. Arra gondoltam, sok éven át kell majd dolgoznom és felelősséget vállalnom. A gyerekeim időközben felnőttek, ám ma is tele vannak örömmel és humorral: igazi családdá csiszolódtunk. Nem könnyű az anyaság, de jó kis meló, imádom csinálni!

 

Az idén a 75. születésnapját ünneplő Diane hosszú, fantasztikus szerepekkel teletűzdelt pályafutása során kitörölhetetlen nyomot hagyott a filmes szakmában, s nem az a határozott, sebezhetetlen nő akinek érdemei alapján gondolhatnánk. A színésznőn ugyanis rendszeresen eluralkodik a félelem. Persze, valahogy ezeket a helyzeteket is sikerül megoldania, elvégre ő mégiscsak Diana Keaton!

– Én mindentől félek: hogy hirtelen meghalok, hogy mindenemet elveszítem, vagy, hogy repülőre kell ülnöm. Még felszállás előtt oda szoktam menni a kapitányhoz, majd megkérem, ígérje meg, hogy minden rendben lesz! Vannak, akik ilyenkor úgy néznek rám, mintha idióta volnék, de akadt, aki még azt is megengedte, hogy bemenjek hozzá a pilótafülkébe. Ott ültem fél órát, remekül éreztem magam, pedig nagyon szűk volt a hely! Ha tehetem, nem repülök, de egy távoli munka kapcsán sajnos ez az egyetlen módja az utazásnak.

Forrás: Blikk