Csokis-banános zabkeksz, a tökéletes nassolnivaló
Hozzávalók:
2 nagyobb érett banán
2,5 dl gm zabpehely
3 evőkanál mogyoróvaj
2 evőkanál chiamag
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál kókuszcukor - vagy más édesítő
1 teáskanál vanília-kivonat
1 csapott teáskanál sütőpor
Elkészítés:
1. A chiamagot egy kis tálkába tesszük, felöntjük fél deci vízzel, és 10 percre félretesszük, hogy megdagadjon és kocsonyássá váljon.
2. A zabpelyhet egy késes robotgépbe tesszük, és finomra őröljük, hozzáadjuk az összetördelt banánt, és ezzel simára turmixoljuk, majd mehet bele a chiamag és az összes többi hozzávaló, az fontos, hogy a mogyoróvaj szobahőmérsékletű legyen, mert akkor könnyebb dolgozni vele. Az egészet jól összedolgozzuk a robotgéppel, majd két evőkanál vagy egy fagyiskanál segítségével kupacokat halmozunk a masszából egy sütőpapírral fedett tepsire, egymástól távolabb, mert kissé elterülnek, a tetejüket vizes kézzel vagy pohár talpával kissé ellapogatjuk.
3. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés alatt 10-12 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni és kicsit megszilárdulni, mielőtt kínálnánk vagy fogyasztanánk.
Forrás: Cookta