Csirkés metélt sült karfiollal és újhagymával
2025-02-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-1 kg karfiol

-2 ek. olaj + a kenéshez

-Só, fehérbors

-2 dl tejszín

-50 dkg csirkemellfilé

-1 csomag újhagyma

-30 dkg szélesmetélt

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A karfiolt nagy rózsákra szedjük, és a rózsákat felszeleteljük. A szép szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, olajjal megkenjük és a sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A maradék apró karfiolt és karfiomorzsát kevés vízzel és sóval puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, a tejszínnel finom krémmé pépesítjük botmixer segítségével.

A csirkemellet megmossuk, az újhagymát megtisztítjuk, mindkettő felcsíkozzuk. A szélesmetéltet bő vízben megfőzzük, leszűrjük.

A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a csirkét és az újhagymát megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tésztát, átforgatjuk. Hozzáadjuk a karfiolkrémet és a sült karfiolszeleteket, átforrósítjuk és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: azonnal