Csirkés metélt sült karfiollal és újhagymával
Hozzávalók 4 személyre
-1 kg karfiol
-2 ek. olaj + a kenéshez
-Só, fehérbors
-2 dl tejszín
-50 dkg csirkemellfilé
-1 csomag újhagyma
-30 dkg szélesmetélt
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A karfiolt nagy rózsákra szedjük, és a rózsákat felszeleteljük. A szép szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, olajjal megkenjük és a sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A maradék apró karfiolt és karfiomorzsát kevés vízzel és sóval puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, a tejszínnel finom krémmé pépesítjük botmixer segítségével.
A csirkemellet megmossuk, az újhagymát megtisztítjuk, mindkettő felcsíkozzuk. A szélesmetéltet bő vízben megfőzzük, leszűrjük.
A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a csirkét és az újhagymát megpirítjuk benne, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tésztát, átforgatjuk. Hozzáadjuk a karfiolkrémet és a sült karfiolszeleteket, átforrósítjuk és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal