Csirkemájjal töltött csirkecomb
2024-10-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-10 dkg gomba

-10 dkg aszalt paradicsom

-1 csokor petrezselyem

-3 zsemle

-25 dkg csirkemáj

-1 tk. szárított oregánó

-4 egész csirkecomb

-2 ek. olaj

-1,5 dl tej

A körethez:

-8 szem burgonya

-2 ek. olívaolaj

-1 ek. aprított petrezselyem

Elkészítés:

A gombát, az aszalt paradicsomot, a petrezselymet apróra vágjuk. A májat megmossuk, megtisztítjuk, ledaráljuk, vagy elkaparjuk. A zsemlét felkockázzuk, a tejbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és a ledarált májhoz adjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, az aszalt paradicsomot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd oregánóval ízesítjük. A tölteléket jól összedolgozzuk.

Egy tepsit kiolajozunk, majd a sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd a bőrét óvatosan az ujjunkkal fellazítjuk. A tölteléket a csirkecomb bőre alá töltjük, majd megtűzzük. A tepsibe tesszük, vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, 45 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és 210 °C-on 15 perc alatt ropogósra sütjük.

Közben a burgonyát megmossuk, félkészre főzzük, majd félbe vágjuk, olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A hús mellett 30 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor a töltött csirkecomb mellé tesszük a héjában sült burgonyát, majd friss apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Munka: kb. 45 perc:

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva