Csirkemájjal töltött csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-10 dkg gomba
-10 dkg aszalt paradicsom
-1 csokor petrezselyem
-3 zsemle
-25 dkg csirkemáj
-1 tk. szárított oregánó
-4 egész csirkecomb
-2 ek. olaj
-1,5 dl tej
A körethez:
-8 szem burgonya
-2 ek. olívaolaj
-1 ek. aprított petrezselyem
Elkészítés:
A gombát, az aszalt paradicsomot, a petrezselymet apróra vágjuk. A májat megmossuk, megtisztítjuk, ledaráljuk, vagy elkaparjuk. A zsemlét felkockázzuk, a tejbe beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és a ledarált májhoz adjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, az aszalt paradicsomot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd oregánóval ízesítjük. A tölteléket jól összedolgozzuk.
Egy tepsit kiolajozunk, majd a sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd a bőrét óvatosan az ujjunkkal fellazítjuk. A tölteléket a csirkecomb bőre alá töltjük, majd megtűzzük. A tepsibe tesszük, vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, 45 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és 210 °C-on 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Közben a burgonyát megmossuk, félkészre főzzük, majd félbe vágjuk, olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A hús mellett 30 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor a töltött csirkecomb mellé tesszük a héjában sült burgonyát, majd friss apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Munka: kb. 45 perc:
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva