Céklás pizza
Hozzávalók 2 pizzához
-3 nagyobb cékla
-50 dkg liszt
-25 g élesztő
-3 dl langyos víz
-1 tk. cukor
-4 tojás
-1 maréknyi saláta
-1 csomag mini mozarellagolyó
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk. Egy darabot 1 dl vízzel összeturmixolunk.
A lisztet keverőtálba szitáljuk. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, a cukorral és hagyjuk felfutni. Hozzáöntjük a liszthez, majd beleöntjük az összeturmixolt céklát. A tésztát összegyúrjuk, és 10 percig dagasztjuk. Ha túl puha a tészta, adjunk még hozzá lisztet. A dagasztást követően 2 órát kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Kettévágjuk a megkelt tésztát, és lisztezett felületen kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A tojást megfőzzük, meghámozzuk, kettévágjuk. A maradék céklát felszeleteljük. A megsült tésztára halmozzuk a salátát, a céklát, a tojást, a mozarella golyókat. Meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, megszórjuk kevés sóval, frissen őrölt borssal.