Céklás pizza
2024-04-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 2 pizzához

-3 nagyobb cékla

-50 dkg liszt

-25 g élesztő

-3 dl langyos víz

-1 tk. cukor

-4 tojás

-1 maréknyi saláta

-1 csomag mini mozarellagolyó

Elkészítés:

A céklát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk. Egy darabot 1 dl vízzel összeturmixolunk.

A lisztet keverőtálba szitáljuk. Az élesztőt elkeverjük a langyos vízzel, a cukorral és hagyjuk felfutni. Hozzáöntjük a liszthez, majd beleöntjük az összeturmixolt céklát. A tésztát összegyúrjuk, és 10 percig dagasztjuk. Ha túl puha a tészta, adjunk még hozzá lisztet. A dagasztást követően 2 órát kelni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Kettévágjuk a megkelt tésztát, és lisztezett felületen kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A tojást megfőzzük, meghámozzuk, kettévágjuk. A maradék céklát felszeleteljük. A megsült tésztára halmozzuk a salátát, a céklát, a tojást, a mozarella golyókat. Meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, megszórjuk kevés sóval, frissen őrölt borssal.