A só, mint varázsszer?!
Olyan varázsszer a só, amit nem is tudtál! És itt most nemcsak az ételek ízesítésére gondolunk, hanem annál sokkal többre. Nézd meg, mit kezdhetsz vele az otthonodban!
1. Ha megráncosodott az almád, akkor se is dobd! Inkább áztasd enyhén sós vízbe, és máris sima lesz a héja.
2. Amikor előre kell elkészítened a salátát, érdemes enyhén megsóznod, mert így több órán át roppanós marad.
3. Legközelebb, amikor habosra kell verned a tejszínt vagy a tojást, már a keverés kezdeténél adj egy csipet sót hozzá. Így sokkal gyorsabban érheted el a habos állagot.
4. Hosszabban marad friss a tej, sőt a tejszín is, ha a felbontott dobozhoz adsz egy csipet sót. Nem kell sok, az íze így nem is fog érződni, mégis sokat tudsz spórolni ezzel – pénzt és bosszúságot is.
5. Véletlenül a padlóra pottyant egy tojás? Macerás feltakarítani, de ne idegeskedj, inkább szórj rá sót. Ez összerántja a tojást, könnyedén fel fogod tudni törölni egy egyszerű papírtörlővel.
6. Amikor új törölközőt vásárolsz, akkor nagy rá az esély, hogy az első mosások alkalmával ereszteni fogja a színét. Ez a többi ruhát megfogja, a törölköző pedig gyorsan fakóvá válik. Az első alkalmakkor adj 1 csésze sót a mosáshoz, így megakadályozhatod ezt a kellemetlenséget.
7. Amikor bő olajban sütsz, legyen a kezed ügyében egy zacskó só. Biztosan veled is előfordult már, hogy kissé lángra kapott az étel. A víz ilyenkor csak tovább ront a helyzeten, viszont ha sót szórsz a serpenyőbe, az megfékezi a lángokat és elkerülheted a kellemetlenséget.
8. A makacs, sárga izzadtságfoltoktól is meg tudsz szabadulni a só segítségével. 4 evőkanál sót oldj fel 1 liter meleg vízzel, egy szivaccsal pedig töröld át a sós oldattal a foltot. Hamarosan el is tűnik tőle, és a szagot is elűzi.