Burgonyanudli padlizsánraguval
Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyanudlihoz:
-40 dkg burgonya
-5 ek. olívaolaj
-2 ek. búzadara
-3 tojás
-10 dkg rétesliszt
A raguhoz:
-2 közepes padlizsán
-1 szál zöldhagyma
-2 gerezd fokhagyma
-4 ek. olívaolaj
-10 dkg magozott olajbogyó
-1 mk. szárított kakukkfű
-1 cs. petrezselyem
-10 dkg laktózmentes feta sajt
Elkészítés:
A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbe vágjuk, késsel jól beirdaljuk a belsejét, olívaolajjal megöntözzük és megsózzuk. Tepsire tesszük, és a sütőben aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).
A burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadunk 2 evőkanál olajat, belekeverjük a grízt, a tojást, a réteslisztet, és alaposan összedolgozzuk. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és a lobogó vízben megfőzünk. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és átforgatjuk benne a nudlikat.
A megsült padlizsánok belsejét kikaparjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sajtot kisebb kockára vágjuk.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsánt, az olajbogyót, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a sajtot, végül beleforgatjuk a burgonyanudlit. Az egészet összerázzuk, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 593 kcal