Burgonyanudli padlizsánraguval
2024-04-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

A burgonyanudlihoz:

-40 dkg burgonya

-5 ek. olívaolaj

-2 ek. búzadara

-3 tojás

-10 dkg rétesliszt

A raguhoz:

-2 közepes padlizsán

-1 szál zöldhagyma

-2 gerezd fokhagyma

-4 ek. olívaolaj

-10 dkg magozott olajbogyó

-1 mk. szárított kakukkfű

-1 cs. petrezselyem

-10 dkg laktózmentes feta sajt

Elkészítés:

A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbe vágjuk, késsel jól beirdaljuk a belsejét, olívaolajjal megöntözzük és megsózzuk. Tepsire tesszük, és a sütőben aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).

A burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadunk 2 evőkanál olajat, belekeverjük a grízt, a tojást, a réteslisztet, és alaposan összedolgozzuk. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, és a lobogó vízben megfőzünk. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és átforgatjuk benne a nudlikat.

A megsült padlizsánok belsejét kikaparjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sajtot kisebb kockára vágjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a padlizsánt, az olajbogyót, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a sajtot, végül beleforgatjuk a burgonyanudlit. Az egészet összerázzuk, és forrón tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva

1 adag: 593 kcal