Bosszút állt Herczeg Zoltánon a megcsalt párja
2023-11-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Herczeg Zoltán hisz a karmában, és úgy véli, valójában azért is kellett hónapokig vezekelnie a börtönben, mert elárulta a párját, Mariannt, kiárusítva a kapcsolatukat. Ám a bűnének más súlyos következményei is voltak, ugyanis a kedvese tönkretette féltve őrzött ruhagyűjteményét és a számára értékes, őt magát ábrázoló festményeit, amikor tudomást szerzett a félrelépésről.

Mialatt Herczeg Zoltán börtönben ült, Mariann megtalálta a párja más nőkkel folytatott üzenetváltásait, amiből egyértelmű lett számára, hogy a szerelmének több, egyszerre folytatott viszonya is volt a kapcsolatuk során, ami padlóra küldte, fájdalmában pedig pusztításba kezdett.

– Sokáig nem engedélyezték, hogy Jolcsy meglátogasson, ezért fogalmam sem volt arról, hogyan viseli, hogy kiderültek az ellene elkövetett aljasságaim. Nem voltam tisztában azzal, pontosan min megy keresztül és milyen lelki mélységeket él meg – kezdte a napokban megjelent Divatmajom a ketrecben című könyvének bemutatóján Herczeg Zoltán, aki úgy véli, részben a látogatási tilalom mentette meg a kapcsolatukat, mivel mindkettejüknek volt ideje gondolkodni.

– Miután Jolcsy is bejöhetett hozzám, az egyik látogatás alkalmával közölte velem, hogy voltak olyan következményei is a tetteimnek, amiről még nem tudok... Nagyon óvatosan és finoman elkezdte felvezetni, hogy történt valami a közös otthonunkban tárolt, pótolhatatlan kollekciómmal – mesélte Zoltán, aki először nem értette, mire céloz a párja, hiszen abban a tudatban volt, hogy a lakásukban biztonságban vannak az értéktárgyai.

Ám Mariann felvilágosította, hogy haragjában sok mindent megsemmisített.

– Amikor megtudtam, hogy az összes ruhámat szétvágta, a világ minden tájáról gyűjtött, egzotikus bőrökből készített csizmáimat neonzöld festékkel öntötte le, azt hittem, megőrülök. Hiszen unikális darabok váltak szemétté, olyan különlegességek, amelyeknek már a készítője sem él.

Ám a legjobban talán az eltüzelt festményeket sajnáltam, amelyeket kortárs művészektől kaptam, illetve a többmilliós, egyedi kerékpáromat, amelynek kígyóbőrrel volt bevonva a karbon váza – magyarázta fájdalmas arccal a divattervező, aki mélyen megrendült, amikor a történtek tudatosultak benne.

– Azt hittem, addigra már elengedtem a tárgyi javakhoz való ragaszkodást, de rá kellett jönnöm, hogy egészen más beszélni valamiről, mint az, amikor tényleg elveszíted a legértékesebb holmijaidat.

Konkrétan hisztériás rohamot kaptam: a beszélőben volt egy csavarokkal rögzített pad, és jobb híján bebújtam az alá, hogy én innentől kezdve nem szólok egy szót sem a páromhoz.

Mariann szintén ki akart menni a szobából, ám a látogatás egyórás volt, és senki nem volt hajlandó kinyitni az ajtót húsz perc után, mivel a börtönben ez nem kívánságműsor. Ezért nagyjából tíz-tizenöt percet a pad alatt kuporogtam, mire sikerült megnyugodni – mesélte Zoli, aki végül békében vált el a párjától, de idő kellett neki, mire feldolgozta a történteket.

– Azt hittem, nem tudok majd megbocsátani, és onnantól kezdve vége a kapcsolatunknak. Ám pár nap után megnyugodtam, s elkönyveltem magamban, hogy azt kaptam, amit érdemeltem – magyarázta a divattervező, aki Divatmajom a ketrecben című könyvében részletesebben is kifejti az ok-okozati tényezőket, megrázó őszinteséggel mesélve a párkapcsolatáról.

Amióta kiengedték, a divattervező újratervezte az életét, és jelenleg azon dolgozik, hogy visszanyerje a kedvese bizalmát.

– Amit megváltoztattam a kapcsolatunkban, hogy most már őt helyezem magam elé, és nem fordítva. Emellett pedig próbálok figyelni rá, és úgy szeretni, ahogy arra neki szüksége van – fejtette ki Zoltán, aki célul tűzte ki, hogy bebizonyítja, értékes tagja a társadalomnak.

– Nagyon sok helyről megkerestek azzal, hogy tartsak drogprevenciós előadásokat, s az első kettőn már túl is vagyok. Volt lehetőségem az SOS Gyermekfalu nevelőszülői hálózatának elmesélni a történetemet, illetve tinédzserekkel is tudtam beszélni. Sok energiát kivett belőlem, mert nem könnyű ennyire kitárulkozni, de hatalmas élmény volt, és remélem, lesz még lehetőségem további előadásokat tartani – zárta.