Friss és sugárzó arcbőr télen is
2023-11-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ősszel és télen az arcunk nincs éppen csúcsformában: száraz, húzódik, esetleg még hámlik is. Mindez a hidegnek, a száraz benti levegőnek, és bizony sokszor saját magunknak is köszönhető, mert a hűvösebb évszakban hajlamosabbak vagyunk elfelejtkezni a megfelelő folyadékfogyasztásról.

A különböző évszakok hatása nyomot hagy a bőrön, így a melegről a hidegre való átmenet megköveteli a kozmetikumok - krémek és kezelések - cseréjét.

A kozmetikusok véleménye megegyezik abban, hogy ha a hidratálás nem elég, akkor érdemes professzionális arckezelési lehetőségeket igénybe venni.

Mire van szüksége az arcbőrnek ősszel és télen?

Nyáron sok időt töltünk a szabadban, ami óhatatlanul hatással van a bőrünkre, különösen az arcbőrünkre. Megjelennek a finom vonalak, a pigmentfoltok és a kiszáradás. Ahhoz, hogy a bőr ragyogását visszaadjuk, a hidratálás mellett nagyon fontos a rendszeres hámlasztás - a megfelelő készítményekkel és készülékekkel. A hámlasztás felébreszti a bőrsejtek megújulását. A mélyhidratálás nagyon jó hatású, például mikronedlinggel és hidratáló szérumokkal.

"A leghatékonyabb eljárás azonban továbbra is a mezoterápia, vagy a speciálisan összeállított hidratáló és biostimuláló termékek bejuttatása a bőr mélyebb rétegeibe" - mondja Dr. Maria Azarova mesterkozmetikus.

Van különbség a fiatal és az érettebb hölgyek bőrápolásában?

Bizonyos mértékig igen. A fiatal bőrnek elsősorban jó védelemre és jó hidratálásra van szüksége.

Az érettebb hölgyeknél több bőrproblémával kell foglalkoznunk, mint például a mély ráncok, a fényöregedés, a rugalmasság elvesztése, a kitágult pórusok, a felületi tágult hajszálerek megjelenése.

A csökkent kollagéntermelés pedig megereszkedéshez vezet, különösen az arc alsó részén. Mindez megfelelő ápolást és stimulációt igényel.

Melyek a megfelelő kezelések a különböző korosztályok számára?

A bőrproblémák, amelyekkel a páciensek szakemberhez fordulnak, nagyon különbözőek, és megközelítésünk nagyon átfogó, kezdi a szakember.

"Vannak eszközeink, injekciós készítményeink és orvosi kozmetikumaink. A fiatalabb pácienseknek hidrafaciális kezelésre, enyhe kémiai hámlasztásra, mikroneedlingre és mezoterápiára lehet szükségük.

Érettebb bőr esetén a kollagén- és elasztintermelést serkentő eszközös eljárásokat ajánlunk - rádiófrekvenciás és ultrahangos technológia, 3D hatású lézeres stimuláció, pigmentáció és hajszálerek lézeres korrekciója - rengeteg lehetőségünk van. A biostimuláló termékekkel végzett mezoterápia különösen előnyös a bőrre gyakorolt gyors hatás miatt. Csökkenti a mély ráncokat és egészségesebb, ragyogóbb megjelenést kölcsönöz a bőrnek."

Egyre többen ódzkodnak a feltöltéstől az általuk létrehozott térfogat miatt. Mi a különbség a töltőanyagok és a kollagénstimulátorok között?

A töltőanyagok szerepe az arc évek során elvesztett zsírpárnáinak pótlása, ami fiatalos megjelenést kölcsönöz. A kollagénstimulátorok javítják magának az érett bőrnek a textúráját. Amikor az öregedés összes jelét mutató arcot kell korrigálni, akkor helyes, ha a kezelés készülékkel végzett stimulációval indul. Ezután fel lehet mérni, hogy hol és mekkora a térfogatvesztés, és ezt követhetik a töltőanyagokkal végzett kezelések.

Milyen esetekben ajánlott a feltöltés?

Fiatalabb pácienseknek különösen hatásos, akik szeretnék eltüntetni az arcukon megjelent finom ráncokat, vagy felfrissíteni a bőrüket, amely "szürkének" és megereszkedettnek tűnik, hiányzik belőle a ragyogás és a frissesség. A pattanásos hegek korrekciójában is hatékony.

Az érettebb pácienseknél pedig a száj körüli feszesítésre ajánlott, például a felső ajak feletti ráncok eltüntetésére, amelyek sokszor a dohányosoknál jelennek meg. Általánosságban elmondható, hogy az eljárás sikeresen működik a ráncok csökkentésére, az arckontúrok határozottabbá tételére, a nyak simítására. Sikeresen alkalmazható a nyakon, a dekoltázson, a karok belső részén, a combokon, a térdeken, a has laza bőrén, valamint a striáknál.

Mik a legjobb otthoni készítmények az őszi-téli időszakra?

Az otthoni ápolás L-aminosavakat, hialuronsavat, valamint A- és C-vitamint tartalmazó revitalizáló arc-, test- és szemkrémekkel történjen. Nagyon hasznos a retinol rendszeres használata is!

Ezek a termékek megelőző és korrigáló hatással vannak az öregedő bőrre - mély ráncok, hidratáltság és rugalmasság.

A különböző táplálékkiegészítők is jó hatást gyakorolhatnak, némelyikük valóban egyedülálló, mivel aminosavak (a kollagén építőkövei) és vitaminok komplexét tartalmazza. Segítenek az új kollagén felépítésében, elősegítik a haj növekedését és minőségét, valamint immunstimuláló hatásuk van, ami csodálatos kiegészítője az egész kezelésnek.

Milyen irányba halad az esztétikai orvoslás? Mire számíthatunk a jövőben a lézerek, töltőanyagok, botox, kollagénstimulátorok... után?

Kétségtelen, hogy az esztétikai orvoslás felfelé ível. Fejlődése nagyrészt a tökéletesebb, hatékonyabb, biztonságosabb csúcstechnológiákon alapul. Biztos, hogy a jövő sok újdonságot tartogat majd!