Borjúmáj zöldséges vörös lencsével
Hozzávalók 4 személyre:
-50 dkg borjúmáj
-25 dkg vöröslencse
-10 dkg sárgarépa
-10 dkg zellergumó
-1 piros húsú kaliforniai paprika
-3 szál zöldhagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1 babérlevél
-6 ág kakukkfű
-1 ek. magos mustár
-1 ek. gorombára vágott petrezselyem
-4 ek. olívaolaj
-2 ek. olaj
Elkészítés:
A májat lemossuk, szeleteljük, ha van benne hártya, átvágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a lencsét lemossuk.
A lencsét bő vízben a fokhagymával, a babérlevéllel és a kakukkfűvel roppanósan puhára főzzük (25-30 perc). Levesszük a tűzről, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a babérlevelet kidobjuk, a levet félretesszük.
Mélyebb serpenyőben, a felforrósított olívaolajon a zöldségeket 5-8 perc alatt puhára pároljuk. Majd belekeverjük a mustárt, a petrezselymet, a lencsét, és annyi főzőlevet, hogy kellően szaftos legyen. Sózzuk, borsozzuk, 2-3 perc alatt összepároljuk, levesszük a tűzről.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a májat ízlés szerint - lehet rózsaszín a belseje - megsütjük benne. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, és a zödséges lencsével azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 495 kcal