Boldogtalan párkapcsolatban élsz? 8 biztos jel
2020-03-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Számtalan pár él egymás mellett egy boldogtalan kapcsolatban, és ennek több oka lehet. Sokakat a közös gyerekek tartanak össze, míg mások pusztán megszokásból, vagy épp az egyedülléttől való félelem miatt nem akarnak szakítani, és tovább lépni. Ha valakivel már régóta együttélünk, akkor a különválás gondolata is ijesztő lehet. Senki nem akar ugyanis szembesülni a saját kudarcával.

Ugyanakkor gyakori eset az is, hogy annyira erős függőségi viszonyban élünk valakivel, hogy észre sem vesszük, mennyire boldogtalan ez a kapcsolat, és amely lassanként felőrli a benne lévő egyéneket.

De hogyan tudod realizálni, hogy Te is egy ilyen helyzetbe kerültél?

Olvass tovább, és ismerd meg a boldogtalan párkapcsolatok 8 biztos jelét!

1. jel: Mindig felkelti a figyelmed egy-egy vonzó ember

Teljesen normális dolog, ha egy másik, akár ismeretlen embert vonzónak találsz, de amennyiben a párod helyett, kizárólag mások tudják csak felkelteni a figyelmedet, akkor ideje lenne elgondolkoznod az érzéseiden. Ha ugyanis tényleg egy boldog kapcsolatban élnél, akkor eszedbe sem jutna azon fantáziálni, vajon milyen lenne együtt valaki mással.

2. jel: Fizikailag eltávoldtatok egymástól

Ha azt veszed észre, hogy már alig értek egymáshoz, és kihűlt a szenvedély, akkor megint csak bajban vagytok. Nem vágysz az ölelésére, különféle kifogásokkal kerülsz bármilyen intimitást, vagy egyszerűen csak elégedetlen vagy. Az idő múlásával persze megfakul a szerelem minden kapcsolatban, de ha már egyáltalán nem találod kívánatosnak a párod, akkor a probléma nagyobb ennél.

Ezt is olvasd el! - „Se vele, se nélküle” kapcsolatban élsz? Ez az a 7 ok, ami miatt nem tudod elengedni

3. jel: A szabadidődet másokkal akarod tölteni

Egy boldog kapcsolatban a párok alig várják, hogy láthassák egymást, és végre legyen idejük kettesben. Ha ehelyett Te azt érzed, hogy inkább a barátaiddal, családoddal, vagy akár a kollégáiddal lógnál, és a párod csak valahol a lista végén kullog, az rossz előjel.

4. Vállalhatatlan kompromisszumokra kényszerülsz

Minden párkapcsolatban előfordulnak viták, amelyeket próbálnak különféle megállapodásokkal rendezni. De nagyon nem mindegy, hogyan beszéltek ilyenkor egymással, milyen hangnemet használtok, és mennyire figyeltek oda a másik érzéseire. Ha azt veszed észre, hogy fájdalmat szeretnél okozni a párodnak, vagy ő Neked, esetleg már nem is tudtok egy nyugodt, veszekedéstől mentes párbeszédet folytatni egymással, és hiányzik a kölcsönös tisztelet, akkor ez a kapcsolat hosszabb távon nem fog tudni tovább működni.

5. Már nincs mit mondanotok egymásnak

Biztosan Te is láttál már egy étteremben, vagy az utcán olyan párokat, akik egy szót sem szóltak a másikhoz, csak némán, a saját gondolataikba révedbe vacsoráztak, illetve sétáltak egymás mellett. Nem tűntek boldognak, igaz? Ha már Te sem élvezed a partnered társaságát, és kedved sincs mesélni neki, akkor el kell gondolkoznod rajta, hogy vajon miért vagytok még együtt.

6. Már nem beszélsz többesszámban

Egy boldog pár erős csapatot alkot, amelyben a „mi” a fontos, az egyéni érdekek előtt. Egy működésképtelen kapcsolatban felerősödnek az egyes felek igényei, és már nem beszélnek közös célokról. Ha Te is ködösen látod a közös jövőt, és inkább a saját életedet tartod fontosabbnak, akkor jobb, ha elgondolkozol az érzéseiden.

7. Már nem bízol meg a párodban

Ha nincs bizalom, akkor lényegében nem beszélhetünk párkapcsolatról sem. Amikor már nem hiszed el a partnered egyetlen szavát sem, és úgy érzed, hogy folyamatosan ellenőrizned kell, az arra utal, hogy vészesen eltávolodtatok egymástól. Ha a bizalmat sikerül helyreállítani, akkor ez a távolság mérsékelhető, bár nem biztos, hogy a boldogság is visszatér majd.

8. Nem érzitek jól magatokat egymás társaságában

Ha úgy véled, hogy nem lehetsz önmagad a párod mellett, mert folyamatosan ítélkezik feletted, akkor nem ő az igazi számodra. Egy ilyen társ inkább visszafog attól, hogy megtaláld a boldogságod. Ha ugyanis a párkapcsolatodban nem vagy magabiztos, akkor az életed más területein is kishitűvé válsz, és ez rányomja a bélyegét az egész jövődre. Egy boldog párkapcsolatban inkább bátorítják, és támogatják egymást a felek, és persze úgy fogadják el a másikat, ahogy van. Mint Mark Darcy Bridget Jones-t, emlékszel?

Egy boldog párkapcsolatban az lehetsz, aki vagy, a párod odafigyel Rád, és alig várod, hogy együtt lehessetek. Amikor a bizalom elveszik, vagy gondolatban már másnál keresnéd a boldogságot, akkor nem érdemes tovább hazudnod sem a partnerednek, sem pedig önmagadnak. Ilyen helyzetben fontos, hogy minél hamarabb leüljetek együtt, és megbeszéljétek az érzéseiteket és félelmeiteket.