Bizonytalan vagy a párkapcsolatodban? Ezeket a kérdéseket kell feltenned magadnak!
2022-02-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Szerelmes vagy? Össze vagy zavarodva? Nyugodj meg, ez teljesen normális! Egyetlen emberi kapcsolat sem egyszerű, ahol pedig szerelemről van szó, az különösen komplikált tud lenni. Hogy miért? Mert senki sem olyan tökéletes, mint ahogyan elképzeljük előre, és mindenkinek vannak zavaró rossz tulajdonságai, amelyek rányomhatják a bélyegüket a legszenvedélyesebb viszonyra is. Mégis mit tehetsz ilyenkor? Szakíts azonnal vagy adj még egy esélyt? Egyiket se! Először is őszintén válaszold meg az alábbi kérdéseket!

„Miért vagyok vele?”

Nagyon gyakran fordul elő, hogy ha valaki hosszabb ideje benne él egy párkapcsolatban, egyszerűen elfelejti, milyen is volt egyedülállóként. A sokévnyi megszokás az érzelmeket is ellaposítja, minden rutinszerűvé válik. Amikor a kapcsolat kezd megromlani, akkor hirtelen minden bizonytalan lesz, és már fogalmunk sincs, hogy vajon azért vagyunk együtt, mert még mindig szeretjük egymást, vagy csak félünk kilépni a sötét ismeretlenbe, ahol esetleg magány vár ránk.

„Hogyan tesz engem a párom jobb emberré?”

Sajnos rendkívül könnyű beleesni egy mérgező viszonyba, anélkül, hogy realizálnád azt. Egy-egy ilyen kapcsolatban szinte függővé válsz a párod irányába, mivel egy idő után ez lesz számodra az új „normális” állapot. Ezzel lényegében ki is zárod az életedből a külvilágot, a barátaid eltávolodnak, hiszen nem kíváncsiak az állandó panaszkodásodra. Egy valóban egészséges kapcsolatban viszont a párodnak támogatnia kellene Téged, és egy biztonságos hátteret kialakítania számodra. Amennyiben erre nem képes, vagy nem hajlandó, akkor jobb, ha elgondolkozol a szakításon.

Ez is érdekelhet! - Te is mérgező kapcsolatban élsz? Eláruljuk, hogy miért nem veszed észre!

„Hasonlóak a vágyaink?”

Mindenki mást keres egy párkapcsolatban. Vannak, akik nagyobb térre vágynak, mások folyamatos kommunikációra. Egyesek igénylik a közös baráti kör meglétét, míg sokan elvárják, hogy a párjuk minden nap szerelmet valljon nekik. A legtöbb ember családot és gyerekeket tervez, de az is előfordul, hogy valaki hallani sem akar a házasságról. Valójában mindegy, hogy Te melyik táborba tartozol, egy párkapcsolatban az a lényeg, hogy a felek tiszteletben tartsák a másik igényeit és vágyait.

Csak azért, mert bizonytalan vagy a párkapcsolatodban, még nem kell azonnal véget vetned mindennek. Ha őszintén megválaszolod a fenti kérdéseket, akkor vagy rájössz, hogy a dolgok úgy vannak jól, ahogy vannak, vagy meghozod végre azt a döntést, amire talán régóta készülsz, tudat alatt, és kilépsz ebből a kapcsolatból.