Bizonytalan típus vagy? Erre figyelj, ha szerelmet keresel!
2023-01-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A bizonytalanság, mint személyiség jellemző kétféle hatással lehet a párkeresésre, attól függően, hogy kivel randizol. Ha Te vagy a bizonytalan fél, akkor egy magabiztos ember, legyen az nő, vagy akár férfi, messziről el fog Téged kerülni, ugyanakkor, a hozzád hasonló problémákkal küzdő jelölteket viszont nagyon is vonzani fogod. De hogyan fog működni a párkapcsolat, ha egyáltalán sikerül egyet elkezdened valakivel? Sajnos sehogy, biztosan kudarcra lesz ítélve. Hogy miért?

Ha Te vagy a bizonytalan fél, akkor az új párod pontosan tudni fogja, hogy érzelmileg labilis vagy, és bizonyos szinten pszichológiailag beteg. Azok az emberek, akik ilyen problámával küzdő partnerhez vonzódnak, azok nem a „jó” indokkal közelednek hozzád, és kezdenek kapcsolatba Veled.

Miért választ valaki egy bizonytalan embert partneréül?

Tegyük fel, hogy Te vagy az a személy, aki minden alkalommal egy érzelmileg instabil pár oldalán köt ki. Miért teszed ezt? Valószínűleg valamilyen viselkedési mintát követsz, például szereted, ha a kapcsolatodban Tiéd lehet az irányítás, és a megmentő szerepében tetszeleghetsz. Ráadásul úgy véled, hogy egy önbizalomhiányos ember kisebb eséllyel fog elhagyni. De még az is előfordulhat, hogy titokban lenézed a másik nemet, így, ha egy gyengét találsz köztük, akkor kedvedre kihasználhatod.

Ha Te pont a másik, labilis fél vagy, akkor a fentebb felsoroltak miatt kell óvatosnak lenned a társkeresésnél. Bármennyire is gyenge vagy, legbelül Te sem szeretnéd, ha más irányítana és uralkodna fölötted.

Ez is érdekelhet! - Hogyan építsd fel az önbizalmadat lépésről lépésre?

Hogyan szabadulhatsz ki a saját bizonytalanságodból?

Leggyakrabban csakis külső segítséggel. Egy szakember hamar rávilágít majd a problémáid forrására, és segít elvezetni Téged egy valódi megoldáshoz.

Az is hasznos segítség lehet számodra, ha próbálsz minél több, a témát körül járó szakmai könyvet elolvasni. Minél inkább tudatában vagy a saját gyengeségednek, annál könnyebben lábalhatsz ki belőle sikerrel.

Csatlakozhatsz önsegítő csoportokhoz is, ahol hozzád hasonló emberekkel oszthatod meg a gondjaidat és nehézségeidet. Sokszor már az is sokat segít, ha kiadhatod magadból a bánatod, máris közelebb kerülsz a megoldáshoz.

Törődj magaddal! A társkeresés nem egy tanítható, könyvekből megismerhető tudomány. Itt semmi sincsen kőbe vésve. Próbáld olyan emberekkel körül venni magadat, akiktől sok jót és támogatást kapsz, akiknek a társaságában jól érzed magad, és akik érezhetően segítenek az önbizalmad helyreállításában. Ugyanakkor figyelj oda az egészségedre, a fizikai erőnlétedre, mert a testmozgás, és a megfelelő étkezés segít tisztán tartani a gondolataidat is. Fogadd el minden (a jó és a rossz) tulajdonságodat olyannak, amilyen. Sose beszélj magadról negatívan, ne törj pálcát a saját viselkedésed felett, legyél saját magad megértő támasza. Te is tudod, hogy senki nem tökéletes, magadtól sem kell ezt elvárnod.